Bu hafta NFL’de sezonun ilk maçıyla New York Jets’in çaylak oyun kurucusu Geno Smith sahne aldı. Maçın son anlarında Jets, Tampa Bay karşısında 17-15 gerideydi. Çaylak QB Geno Smith ise sadece 34 saniyesi ve ancak tecrübeli bir oyuncu da olabilecek bir öz güveni vardı. Geno Smith takım arkadaşlarına hala kazanabileceklerini söylüyor ve onları teşvik ediyordu. Haklıydı da…

Ve New York Jets bitime iki saniye kala kicker Nick Folk’un field goal’u ile maçı 18-17 kazanmayı başardı…

Jets takımının bu inanılmaz geri dönüşü hem koç Rex Ryan hem de çaylak Geno için çok önemliydi. Maçın bitimine 37 saniye kala Rian Lindell’in field goal’u ile geri düşen New York ekibi, Geno’nun 10 yardlık koşusu sonunda saha dışına çıktığında Tampa defans oyuncusu Lavonte David’in lüzumsuz bir şekilde yaptığı sportmenlik dışı faul ile 15 yard kazandı ve bunun sonucunda kazandığı üç puanlık atış ile maçı çevirmeyi bildi.

Maçın sonunda Jets tarafındaki coşku ve kutlamalar görülmeye değerdi. Özellikle Rex Ryan’ın mutluluğu muhteşemdi. Bakalım bu geri dönüş Geno’ya takımdaki yerini sağlama almasına yarayacak mı yoksa Mark Sanchez’li günlere yine geri dönülecek mi hep beraber göreceğiz.

Yazan: Haluk Onaran