Houston Texans safety Ed Reed’i Cumartesi itibari ile “fiziksel olarak yetersiz oyuncu” (PUP) listesinden çıkararak aktif oyuncu listesine aldı. Teknik yönetimin amacının böylece 9 Eylül günü San Diego ile oynanacak açılış maçı öncesi, takımın savunma gücünü artırmak  ve Arian Foster’ın kendisini fiziksel olarak çok zorlayamayacak olmasından kaynaklanabilecek skor üretme problemini telafi etmek olduğu belirtildi.

Koç Gary Kubiak, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Reed Cumartesi itibariyle aktif oyuncular kadrosuna dahil olacak ve sonrasında hafta içi, baş antrenörümüz Geoff Kaplan ile birlikte durumunu anlamak adına bazı çalışmalar yapacağız. Buna gore Reed’in San Diego karşısında oynayıp oynamayacağı konusunda hızlıca karar vermemiz gerekiyor. Umuyorum Reed hazır olur. Nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.”  dedi.

Reed tüm hazırlık kampını ve sezon öncesi dönemini PUP listesinde geçirmişti. 31 Ağustos 16:00 itibari ile süresi dolan PUP listesi oyuncularını takım kadrolarına dahil etmek için, bu sürenin sonuna kadar resmi “oynayabilir” başvurusu yapılması gerekiyordu. Başvuru yapılmaması durumunda ise kurallara göre oyuncuların normal sezonun en az altı haftası boyunca bu listede kalmaya devam etmesi ve takımda yer almaması söz konusu.
Arian Foster ise ligin bitmesiyle beraber tüm  yaz boyunca sırt ve baldırındaki sakatlıkların iyileşmesi için uğraşmış ve bu sebepten tüm hazırlık sezonu aktivitelerini kaçırmıştı.

Koç Gary Kubiak, Foster’ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları söyledi; “Açıkçası, Arian’ın sezon öncesi kampına katılmaksızın açılış maçında 30 koşu yapabileceğini   zannetmiyorum. Ama geçen hafta içi oldukça iyi çalıştık ve önümüzdeki hafta da Arian’ın hazırlanması için oldukça iyi olacak çünkü iki ekstra antrenmanımız var ve böylece ne yapabileceğimizi göreceğiz.

Ayrıca açılış maçımızın Pazartesi olması, Arian’a hazırlanması için ilave zaman tanıması adına faydalı olabilir ama takımızın yedek koşucusu Ben Tate de oynamaya hazır durumda. Harika bir hazırlık dönemi geçirdi ve bizler teknik yönetim olarak oyuncularımıza dair en iyi kararı vermek durumundayız. Tabi ki Arian’ın ilk kez kenarda oturması ihtimali için bir planımız olması gerekiyor”

Yazan: Serhat Diker