2012 sezonun sona ermesiyle Andy Reid’i takımın başına getirip, quarterback pozisyonunu San Francisco 49ers’ta Colin Kaepernick’e kaptıran Alex Smith’e teslim eden Kansas City Chiefs bu sezon adeta durdurulamıyor.

Pazar gecesi New york Giants ile karşılaşan Kansas City’de Alex Smith üç touchdown pası ile sahanın yıldızlarından olurken, Dexter McCluster yaptığı 89 yardlık punt return touchdown ile 24 – 7’lik galibiyetin mimarlarından oldu.

Bu skorla Kansas City Chiefs, dördüncü maçında dördüncü galibiyetini alırken New York Giants ise tam tersi şekilde halen galibiyet ile tanışamayarak sezonun en büyük hayal kırıklıklarından olduğunu gösterdi.

Alex Smith, 4, 2 ve 35 yardlık touchdown paslarının yanında maçı 288 yard, 37 yard koşu ve iki touchdown tamamladı. Geçtiğimiz sezon sadece iki galibiyet alan Kansas City Chiefs sezonun en büyük sürprizlerinden birine imza atmış oldu.

New York Giants ise 1987’den beri ilk defa bir sezona 0-4 başladı. Sezona oldukça formsuz başlayan Giants’ın yıldız QB’si Eli Manning üç defe sack’lendiği maçı bir touchdown, bir interception ve iki fumble ile tamamladı.

Yazan Kaan Özaydın