NFL’de ikinci hafta iki kardeşi, Peyton ve Eli Manning’i karşı karşıya getirdi. Eğer playoff’larda karşılaşmazlarsa bu Manning kardeşlerin son karşılaşmasıydı. Denver’ın New York Giants’i 41 – 23  yenmesiyle beraber Peyton küçük kardeşine karşı normal sezon maçlarında 3-0 öne geçti.

İki touchdown pası attığı maçtan sonra Peyton Manning, ”Sanırım bunun bitmesinden dolayı ikimiz de memnunuz. Playoff farklı bir şey ama sanırım önümüzdeki normal sezonda bunu yapmayacağım ve bu sonuncusu olmuş olacak ve ben ve ailem bundan memnun olacağız” dedi.

Büyük kardeş NFL rekorunu egale eden 7 touchdown pasına bu defa ihtiyaç duymadı. Bu galibiyete iki TD koşusu yapıp 93 yard koşanKnowshon Moreno’dan büyük destek alarak ulaştı. Ard arda 13 normal sezon maçı kazanan Denver oyuncuları toplamda 109 yard koştu.

Peyton Manning’in Wes Welker ve Julius Thomas’a touchdown pasları atması ve Moreno’nun sağ çizgiden ilerleyerek skor bulmasıyla Super Bowl MVP’si quarterback’lerin karşılaştığı maçın büyük bölümünü Denver domine etti. Büyük kardeş Peyton bir kez, Eli ise iki kez Super Bowl kazanmıştı. Peyton’ın Eli’yi yendiği ilk iki maçta Indianapolis Colts oyuncusuydu.

”Benim için garip bir duygu. Başka birisini yendiğinizde aldığınız hazzı alamıyorsunuz.” diyen Peyton maçı interception’sız 43’de 30 isabet ve 307 yards ile bitirdi. Eli ise maçı 39’da 28 isabet, 392 yard, bir touchdown pası ve dört interception ile tamamladı.

Geçtiğimiz sezonu 15 interception ile bitiren Eli Manning’in bu sezon henüz ikinci haftada 7 interception’ı bulunuyor.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz