Nihayet yeni sezon açıldı. Bu sefer ilk haftayı boş geçirdim. Bu sezon profesyonel hayatımdaki yoğunluk sebebiyle sizlerle önceki yıllara göre daha az ve öz beraber olacağım. İlk haftayı boş geçmemin sebeplerinden biri de bu yoğunluk oldu. Bir diğer sebep ise ilk hafta performanslarımın genelde kötü olması. Koç değişiklikleri, sistem değişiklikleri, kadro değişiklikleri ön görülmesi zor sürprizleri beraberinde getiriyor. İlk hafta keza birçok sürpriz sonuç yaşadık. İlk haftadan aldığımız dersler ile ikinci hafta başarılı tercihler yapmaya çalışacağım…

Washington Redskins @ Green Bay Packers

İki takım da ilk maçlarından yenilgi ile ayrıldı. Packers, 49ers deplasmanında başa baş götürdüğü mücadeleyi son çeyrekte kaybederken, Redskins evinde Eagles karşısında adeta sahadan silindi. Bu mücadele için çok derinlemesine analiz yapmaya gerek yok. Kağıt üzerinde daha iyi takım Packers ve kendi evlerinde ilk maçlarına çıkacaklar. İlk maçta M.Vick ve L.McCoy’u durduramayan Redskins’in Aaron Rodgers’ı yavaşlatabileceğini düşünmüyorum.

Diğer tarafta Robert Griffin’in sakatlığı ve maç eksikliği Eagles karşısında çok belirgin olarak ortaya çıktı. Açıkçası Griffin cepte kalıp pas dağıtan QB’lerden değil. Mobil olamadığı zaman Griffin’in ligin vasat QB’lerinden çok bir farkı kalmıyor. Bu haftaki eşleşme de Griffin için hiç kolay olamayacak. Geçen hafta Eagles’ın yaptığı gibi Packers farkı erken yakalayacaktır diye düşünüyorum. Maç sonuna doğru da savunma konsantrasyonu düşüp skoru yükseltecektir diye tahmin ediyorum.

Green Bay Packers -9 (Packers en az 9 sayı farkla kazanır)
Over 49,5 (Maçta 49 sayı barajı aşılır)

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens

Ravens tarihindeki en yüksek sayısını geçen hafta Broncos deplasmanında yedi. Belli ki takımdan ayrılan veteran oyuncuların yerini dolduramamışlar. Fakat bu haftaki rakip Browns hücum anlamında ligin en kötü takımlarından biri. Ravens hücumunda da Jacoby Jones’un sakatlanması ile tek yaratıcı WR Torrey Smith kaldı ki muhtemelen J. Haden’in kontrolünde çok fazla katkı sağlayamayacaktır. Diğer tarafta da tek playmaker Trent Richardson’un tek başına ne kadar etkili olacağı soru işareti. Açıkçası savunmalar skora katkı yapmaz ise toplam skor barajının aşılacağını düşünmüyorum.

Under 43,5 (Toplam skor 44 sayı barajı altında kalır)

Denver Broncos @ New York Giants

Geçen hafta Tony Romo ve arkadaşlarını durduramayan Giants’ın Baltimore savunmasını hallaç pamuğuna çeviren Broncos karşısında ne yapacağını çok merak ediyorum. Kadrodaki eksiklere rağmen Broncos savunmasının tek yönlü Giants hücumuna karşı zorlanacağını düşünmüyorum. Abi Manning bu maçı deplasmanda takımına rahat kazandıracaktır.

Denver Broncos -4 (Broncos maçı en az 5 sayı farkla kazanır)

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks

Kimin kazanacağını tahmin etmenin çok zor olduğu bir başka maç. Özellikle Seahawks evinde seyircisinin desteği ile çok farklı performans gösterebilen bir takım. Zaten bu maçta da Telekom Arena’ya ait desibel rekorunu kırmaya çalışacak Seahawks taraftarı. Dolayısıyla 49ers’ı oldukça gürültülü bir maç bekliyor olacak. Browns – Ravens maçı gibi bu maçın da savunmaların savaşı şeklinde geçeceğini düşünüyorum. Yakın geçmesi muhtemel maç uzamaz ise toplam skor barajı zor aşılır gibi…

Under 44 (Toplam skor 44 sayı barajı altında kalır)