Görünen o ki takımın bir numaralı oyun kurucusu olma mücadelesini kaybetmek Matt Flynn için sıradan bir konu olmaya başladı. Flynn ardı ardına ikinci sezonda da oyun kurucu pozisyonunu kendisinden daha az tecrübeli bir oyuncuya bırakarak sezona yedek başlamak zorunda kaldı.

San Francisco Chronicle gazetesindeki habere göre, Raiders’ın Colts ile oynayacağı açılış maçında, takımın bir numaralı oyun kurucusu Terrelle Pryor olacak. Bu karar takımın koçu Dennis Allen tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü oyunculara açıklandı.

Pryor’ın hazırlık dönemindeki performansı düşünüldüğünde ise bu kararın çok şaşırtıcı olmadığı açıkça görülüyor. Sezon öncesi üç hazırlık maçının ardından Pryor’ın performansından oldukça etkilenmiş görünen ofansif koordinatör Greg Olson, takımın Chicago Bears’e 34-26 kaybettiği maçın ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Terrelle’i maçta izlediğiniz zaman onun sahadaki diğer tüm oyunculardan daha hızlı olduğunu görebilirsiniz. Harikulade bir atlet, çok iyi oyun kurma yeteneği var ve şu anda en çok ihtiyacımız olan şey bu”

Pryor, Bears maçında attığı dokuz pasın yedisinde toplam 93 yard mesafelik isabet sağladı ve ayrıca bir touchdown kaydetti. Buna karşılık Flynn ise sadece altı isabetli pas atabildi ve iki interception’a sebep oldu.

24 yaşındaki Pryor, iki sezonluk Raiders kariyerinde oyuna sadece bir kez, 2012 Aralık ayında, takımın normal sezonda oynadığı son maç olan ve Chargers’a 24-21 kaybedilen maçta başlayabilmişti. Bu maçta Pryor, 150 yard pas ve 2 touchdown ve ayrıca 49 yard mesafelik koşu karşılığı bir touchdown’lık performans göstermişti.

Flynn tarafına baktığımızda ise, oyuncunun bundan sonra oynadığı takımın bir numarası olma konusunda aklında hep bir soru işareti olacağını söyleyebiliriz çünkü 28 yaşındaki oyuncu, geçen sezonda benzer bir mücadeleyi Seahawks’ın oyun kurucu pozisyonu için yaşamış ve sonunda Russell Wilson’a karşı kaybetmişti.

Yazan: Serhat Diker