Philadelphia Eagles karşısında hızlı hücuma ve topa sahip olan takım San Diego Chargers’ı. Chargers oyun kurucusu Philip Rivers, Eddie Royal’a üç touchdown pası atarken, Nick Kovak 46 yardlık bir field goal’üne imza atıp Chargers’ı Eagles karşısında 33 – 30 öne geçirdi ve head koç Chip Kelly’nin taraftarların önündeki ilk maçında kendini gösterme fırsatını elinden aldı.

Chargers, deplasmanda toplam 539 yard kaydederken, maçta toplam kırk dakika 37 saniye topa sahip olarak tempoyu yüksek tuttular.

Philadelphia Eagles’ta ise Michael Vick kendi kariyer rekorunu kırarak 428 yard pas atıp maçı iki touchdown pası ve bir touchdown koşusuyla tamamladı.

Eagles’ın boşluklar ve deliklerle dolu defansı Philip Rivers’ı maç boyunca tutmaya yetmedi. 36/47 isabetli pas oranı ile toplamda 419 yard pas veren Rivers sayesinde Chargers maç boyunca sadece bir defa punt yaptı. Takım maçı 1,050 yard ile tamamladı.

Maçtan sonra Chargers güzel bir haber daha aldı, DeMeco Ryans ile çarpışan receiver Nate Allen’in durumunun yapılan testler sonucu gayet iyi olduğu haberi geldi.

Öte yandan maçı 102 yard ile tamamlayan bir diğer Chargers receiver’ı Malcom Floyd boynundan sakatlanıp hastaneye kaldırılırken head koç Mike McCoy, galibiyeti Floyd’ adadıklarını söyledi.

Yazan: Aykut Hacıoğlu