Atlanta Falcons head koçu Mike Smith, Salı günü Jackson’ın en az üç hafta sahada olamayacağını açıkladı. Şimdi ise şampiyonluğun en büyük adaylarından Atlanta Falcons, eğer Pazar günü Miami Dolphins’i alt etmek istiyorsa bunu yıldız running back’i Steven Jackson olmadan yapmak zorunda.

Jackson, Falcons’ın St.Louis Rams’i 31 – 24  yendiği maçta touchdown yaptıktan sonra bir kalça sakatlığı yaşayıp oyunu bırakmak zorunda kalmıştı. Bu sakatlık Jackson’ı Eylül sonuna, hatta belki de Kasım ayına kadar sahalardan uzak tutacak gibi.

Koç Smith, Atlanta Journal-Constitution üzerinden yaptığı açıklamada “Bu kısa vadeli bir durum, belki iki belki üç hafta sürer” dedi.

Eğer Jackson önümüzdeki üç maçta oynamazsa bir sonraki maç Atlanta’nın bay geçtiği haftaya denk gelecek ve bu ona dinlenebilmesi için bir hafta da verecek.

Falcons önümüzdeki Pazar günü Miami ile oynarken, sonraki haftalarda New England Patriots ve New York Jets ile karşılaşacak. Bu üç haftadan sonra ise bay geçecekleri hafta geliyor. Bay geçilen haftanın ardından ilk maçta, 20 Kasım’da kendi sahalarında Tampa Bay’i ağırlayacaklar.

Jackson’ın yokluğunda yedek oyuncular Jacquizz Rodgers ve Jason Snelling’e çok iş düşecek gibi duruyor.

Yazan: Aykut Hacıoğlu