Trent Richardson transferiyle NFL’de geçtiğimiz haftanın bir numaralı gündemi haline gelen Indianapolis Colts, sürpriz bir şekilde San Francisco 49ers’ı yenerek haftaya damgasını vurdu. Colts genel menajeri Ryan Grigson, running back Vick Ballard’ın sezon sonuna kadar sürecek sakatlığının ardından yeni running back arayışlarına girmiş ve Trent Richardson’ı takas yoluyla kadroya katmıştı.

Trent Richardson, Colts formasıyla çıktığı ilk maçta touchdown yapıp maçı 13 top taşımada 35 yard ile 49ers karşısında galibiyete katkıda bulunurken, NFL kaynaklarına göre Grigson, running back transferi için T-Rich’ten önce halen rookie anlaşmaları olan oyuncular üzerine daha çok yoğunlaşmıştı.

Colts gündeminde Maurice Jones-Drew ya da Fred Jackson gibi veteran yıldızlar yoktu çünkü takım bu süreçte “yaşlı” oyuncularla anlaşmayı planlamıyordu. Grigson ve ekibi beş oyuncunun videolarını öncelikle izledi ve bir strateji geliştirdi.

2012’de üçüncü sıradan draft edilen Trent Richardson, listede muhtemelen en yukarıdaydı fakat Colts onunla anlaşmak zor olabileceği için  onun üzerine yoğunlaşmadı. Detroit’ten Mikel Leshoure ile görüşmek istediler fakat Detroit Lions hemen bu teklifi reddetti.

Takımın Minnesota’dan Toby Gerhart ile konuşması da gündemdeydi Gerhart, Stanford’da şimdilerde Indianapolis’in hücum koçu Pep Hamilton ile çalışmıştı.

Arizona’nın hafif bir sakatlık geçiren running back’i Ryan Williams ise Colts’un göz önünde bulundurduğu başka bir seçenekken Grigson hazırlık döneminde Williams ile ilgilenmedi.

Chargers tarafından 2010’da birinci sıradan draft edilen Ryan Mathews ve Saints’in 2011’de ilk sıradan draft edilen Mark Ingram da Grigson’ın tercihleri arasındaydı.

Grigson, Browns’a başka bir RB için gittiğini açıkladı fakat kim olduğunu söylemedi. Colts’da Ballard’ın sakatlığı transfer gündemini bir anda hızlandırdı, bir çok farklı isim araştırıldı ve sonrasında Richardson ile anlaşmaya varıldı. Richardson ise ilk maçında gösterdiği performans ile ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya