Arena futbolu takımı Los Angeles KISS, halen bir NFL takımıyla anlaşamayan Tim Tebow’a resmi teklif götürdü. LA KISS takımının ortağı Simmons, QB Tebow’a üç yıllık kontrat önerdi. Takıma göre bu anlaşma Tebow’a milyonlar kazanarabilir. KISS yeni sezonki ilk maçına Mart 2014’te çıkacak.

“Tebow’u kadroya katmak bizim içi büyük bir adım olacak, fakat asıl etki Tim’in değişik oyun tarzı sayesinde tüm lige yayılacak.” şeklinde açıklama yapan Simmons “Onu LA KISS formasıyla görecek olmanın ihtimali bile bizi heyecanlandırıyor, taraftarlar onun formalarını almak için birbirleriyle yarışacaklar.” diye de ekledi.

Simmons, Tebow’un tarzını “heyecan verici” olarak nitelendiren ilk kişi olarak Tebow’u daha önce Arena Futbol Ligi’nde efsane quarterback Kurt Warner’ın yaptığını yapabilecek bir isim olarak görüyor.

Takımın diğer ortağı Brett Bouchy ise bu konuda şunları söyledi; “Kurt Warner gibi AFL’de iyi bir quarterback olarak NFL’de parlayabilir, bizim ligimiz Tim’in yeteneklerini geliştirmesi ve saygın bir yer alması için gerekli zemini sunabilir. Tim’in başarılı olacağına dair sonsuz umutlarımız var”

Tebow salonda futbol oynama ile teklifi götüren ilk takım KISS değil, daha önce Nisan ayında Omaha Beef takımı da onu kadrosuna katmayı denemişti, aynı zaman da Lingerie Football Ligi’nden de milli takım QB koçu pozisyonu için teklif almıştı.

LA KISS, meşhur rock grubu KISS’in takımı olması sebebiyle AFL’in en dikkat çeken takımlarından biri olarak gösteriliyor.

Yazan: Aykut Hacıoğlu