NFL’in birinci haftasında Pazartesi günün ilk maçında divisional rakipler Washington Redskins ile Philadelphia Eagles karşı karşıya geldi. Tüm gözler geçen sezon playoff’larda dizinde çapraz bağları kopan Redskins’in yıldız oyun kurucusu Robert Griffin III’nin sekiz ay sonra sahalara dönüşüne odaklanmışken, Michael Vick ve Eagles koşu hücumu maça damgasını vurdu.

203 yard pas atıp, iki touchdown pası ve bir touchdown koşusuyla yıldızlaşan Michael Vick, Eagles’ın 33 – 27’lik galibiyetinin baş mimarlarından oldu. Eagles’ta maçın bir diğer etkili ismi 184 yard koşup bir touchdown koşusuna imza atan RB LeSean McCoy oldu.

Oregon’daki sistemiyle NCAA’in altını üstüne getiren Philadelphia Eagles’ın yeni head koçu Chip Kelly’nin Eagles’a oynattığı spread offence ise izleyenleri kendisine hayran bırakacak cinstendi.

Öte yandan Eagles savunması ilk yarıda Redskins’i ve Robert Griffin III’yi muhteşem bir şekilde durdurmayı başardı. Redskins ilk yarıda topu Eagles yarı sahasına taşıyamazken, RGIII ilk yarıyı iki interception ile tamamladı.

Her ne kadar Redskins hücumu ikinci yarıda toparlansa da Robert Griffin’in Leonard Hankerson’a attığı iki touchdown pası galibiyete yeterli olmadı.

Yazan: Kaan Özaydın