NFL’de sezonun en merakla beklenen maçında Pazar gecesi, Peyton Manning 14 sezon boyunca formasını giydiği Indianapolis Colts’un karşısına ilk defa bir başka takımın formasıyla çıktı. Peyton Manning’in sahaya çıktığı ilk anda Lucas Oil Stadium’u dolduran 70.000 kişi tarafından alkışlarla karşılandı ancak gecenin sonunda bu alkış Andrew Luck’a gitti.

Indianapolis Colts’un uğruna kendisi ile özdeşleşmiş olan Peyton Manning’i gönderdiği Andrew Luck maçı 228 yard, üç touchdown pası ve bir touchdown ile tamamlayarak takımını 39 – 33’lük galibiyete taşıdı ve Denver Broncos’a bu sezon ilk mağlubiyetini tattırdı.

Indianapolis Colts, dördüncü çeyreğe 33 – 17 önde girerken belki birçok izleyici her şeyin bittiğini düşünüyordu anca Peyton Manning, Wes Welker, Demaryius Thomas ve Eric Decker’a attığı paslarla bir anda takımını maça ortak etmeyi başardı. Ancak Denver farkı 6 sayıya indirse Peyton Manning’in üç touchdown pası ve bir interception’lık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Denver Broncos running back’i Ronnie Hillman’ın maçın bitimine 3:15 dakika kala Indianapolis Colts’un üç yardında yaptığı fumble ve Denver Broncos’un maçın bitimine 2:55 kala kritik bir pozisyonda Colts QB’si Andrew Luck’a yaptığı “Roughing the Passer” faulleri Broncos’un maçı kazanma şansı sona erdiren kırılma noktaları oldu.

Bu sonuçla birlikte Denver Broncos’un 17 maçlık normal sezon galibiyet serisi sona ererken, turuncu-lacivertli ekip grubu AFC West’te Kansas City Chiefs’in bir galibiyet gerisine düşmüş oldu.

Indianapolis Colts ise beşinci galibiyetini alarak grubu AFC South’taki liderliğini sürdürdü. Colts, San Francisco 49ers ve Seattle Seahawks’in ardından Denver Broncos gibi şampiyonluk adayı bir başka takımı daha devirerek, playoff’lar için korkulması gereken bir ekip olduğunu tekrardan gösterdi.

Yazan: Kaan Özaydın