Sezon öncesinde birçok otoritenin Super Bowl tahminlerinde başı çeken ancak Pazar günü, deplasmanda San Francisco 49ers’a 34 – 3 gibi ezici bir sonuçla boyun eğen Houston Texans’ta tecrübeli quarterback Matt Schaub gösterdiği kötü performansla  eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Texans head koçu Gary Kubiak ise quarterback Matt Schaub’ın halen takımın ilk 11 oyun kurucusu olduğunu ve genç quarterback T.J. Yates’i starter yapma gibi bir planlarının ihtimal dahilinde olmadığını açıkladı.

Karşılaşma boyunca 19/35 isabet oranıyla toplam yalnızca 173 yardlık pas oyunu yapabilen ve üstüne  üstlük tam üç tane de interception atan Schaub -ki maçın başlarında attığı interception 49ers savunması tarafından return touchdown ile sonuçlanmıştı- karşılaşmadaki son interception’ını da attıktan sonra yerini T.J. Yates’e bıraktı.

Maç sonrasında ise Texans head koçu Kubiak, her ne kadar 49ers’a karşı sahada pek bir varlık gösteremese de Schaub’ı koruyarak ve haftaya oynanacak St. Louis Rams karşılaşmasında da quarterback’in ilk 11’de sahaya çıkacağını söyledi.

Geçtiğimiz sezon hücum takımıyla rakiplerin korkulu rüyası olan Texans, bu sezon Schaub’ın forma giydiği son beş çeyrekte yalnızca üç sayı bulabildi.

Yazan: And Kaan Yılmaz