Bu sezon New England Patriots ve Green Bay Packers gibi ligin güçlü ekiplerini dize getirmeyi başaran ve oynadığı ilk 7 karşılaşmanın 5’ini kazanarak AFC Kuzey Grubu’nu adeta domine eden Cincinnati Bengals, 8. haftada da New York Jets’e 49-9’luk skor ile şans tanımadı.

 Bengals adına muhteşem geçen bu sezonun kahramanı ise şüphesiz, üç yıldır kendisinden beklenen patlamayı nihayet gerçekleştirebilen quarterback Andy Dalton.
Jets karşısında toplam 325 yardlık pas oyunu yapan ve daha da önemlisi tam 5 touchdown pasının altına imzasını atan Dalton, böylece Bengals’ın oynadığı son üç karşılaşmanın tamamında 300 yardlık pas oyunu barajını aşarken toplamda da 11 touchdown pası atmayı başardı. 20 yard ve üzeri paslarda yakaladığı 17/37 isabet oranı, yaptığı toplam 585 yardlık pas oyunu ve interception’sız attığı 7 touchdown ile şu an bu alanda NFL’in en iyi 4. quarterback’i olan Dalton, 2012 sezonunda 300 yardlık pas oyunu barajını yalnızca 3 maçta aşabilirken ve 5 karşılaşmada da 3 veya daha çok touchdown pası atabilmişti.
Ayrıca Jets karşılaşmasında Dalton’ın attığı 5 touchdown pasının 4’ünü yakalayarak 2 yıllık NFL kariyerinin en iyi maçını oynayan wide receiver Marvin Jones’un performansı da görülmeye değerdi. Sahaya çıktığı 19 snap’in yalnızca 8’inde Dalton tarafından hedeflenen Jones, bu 8 pasın 8’ini de tutmayı başararak toplam 122 yardlık reception yaptı.
Yazan: And Kaan Yılmaz