Harry Douglas uzun zamandır beklediği fırsatı çok iyi değerlendirdi ve Atlanta hücumunun yıldız receiver’ları Julio Jones ve Roddy White’ın tamamlayıcısı olmaktan daha fazlası olduğunu ispat etti.

Douglas, Pazar gecesi Falcons’ın Bucs’ı 31-20  yendiği maçta yedi reception ile kariyer rekoru olan 149 yarda ulaştı, ve bir de touchdown yaptı. QB Matt Ryan’ın diğer iki touchdwon pasını da Jacquizz Rodgers yakaladı ve böylece Falcons üç maçlık mağlubiyet serisine son vermiş oldu.

Jones’un ayağındaki sakatlık nedeniyle sezonu kapatması ve White’ın diz ve bilek sakatlıkları nedeniyle dokuz yıllık kariyerinde ilk kez bir maçta görev alamaması nedeniyle Ryan’ın sahadaki ilk hedefi olan Douglas, bu maçta parladı. Douglas yaptığı açıklamada “Bu tip durumlardan görev almaktan çekinecek biri değilimdir. Julio ve Roddy yoktu, bu yüzden gereken çabayı göstermek istedim, hayatım boyunca böyle biri oldum.” dedi.

Matt Ryan ise 26’da 20 başarılı pas attı, bu paslarıyla interception yapmadan takımına 273 yard kazandırdı. Ryan, kariyerinde bir sezon toplamında 500 yard’dan fazla kazanamamış ve birden fazla TD yapamamış beş yıllık receiver Douglas’tan maçtan önce çok iyi bir oyun  çıkarmasını  beklediğini söylediğini belirtti:

“Soyunma odasındaki kimsenin çok şaşırdığını sanmıyorum. Douglas bunları yapabilecek biri. Pozisyonunda başka oyuncular oynadığı için sizler bunun farkında olmayabilirsiniz”

Öte yandan Atlanta RB Steven Jackson’ın diz sakatlığı nedeniyle üstüste dört kez faydalanamadığı maçta koşu oyunlarıyla ise ancak 18 yard ilerleyebildi. Bucs ise bu mağlubiyetle 6. maçını da kaybetmiş oldu.

Yazan: Onur Özkol