NFLTR okurları merhabalar, Chicago Bears Jay Cutler, Lance Briggs ve Charles Tillman’ın sakatlıklarıyla beraber, Washington Redskins’e 45 – 41 ile boyun eğdi ve bay geçeceği haftadan önce yedinci karşılaşmasında üçüncü mağlubiyeti ile tanışmış oldu.

Henüz ikinci çeyrekte Jay Cutler, yediği sack’in ardından kasık sakatlığı geçirerek maçı terk etti, yerini gezici ve daimi stepne QB Josh McCown’a bıraktı. McCown bilhassa koşu oyunları ile Bears’a yardımcı olmaya çalışmasına rağmen Redskins, son drive ile karşılaşmayı kazanmasını bildi. Gerçi son drive her ne kadar bir dakikanın altında bir süre içermiş olsa da Josh McCown’ın hatalı tercihleri Bears’ın Redskins alanına ulaşmasına engel oldu. Zaten Bears taraftarı da Jay Cutler’ın sakatlanıp maçı terk etmesiyle beraber maçın ellerinden kaydığının farkındaydı.

Jay Cutler, bu yaz yine NFLTR.com’da irdelediğim üzere başı sakatlıklarla sürekli dertte olan bir QB. Ezeli rakip Green Bay Packers’ın şampiyonluk senesi 2010’da konferans finali oynandığı zaman da maçı sakatlıkla terk etmiş, Bears olası bir Super Bowl’dan olmuştu, iki defa geçirdiği beyin sarsıntıları da cabası. GM Phil Emery, Bears’da son senesini geçiren oyuncuların kontratlarının sezon içindeki performanslarına göre değerlendireceğini söylemişti yaz döneminde, Jay Cutler da bunlardan biri ve son gelen haberlere göre MR sonuçları da pek iç açıcı değil.

Doktorlar, Cutler’ın en az dört hafta sahalardan uzak kalacağını söylüyor ve bu durumda Bears, Josh McCown’ın eline kalmış durumda. McCown’ı yedeklemek için ise en büyük aday, Carson Palmer’ın kardeşi Jordan Palmer. Carson Palmer, 2011 sezonunda abisi Bengals’tan yollanması gündeme geldikten sonra, Cinncinati yönetiminin takımda artık başka bir Palmer ismine tahammül edememeleri nedeniyle Bengals tarafından kadrodan çıkarılmasıyla NFL’de ilginç bir öykünün de kahramanı olmuştu. Bu hafta içinde Bears’ın bir başka QB ile anlaşması kuvvetle muhtemel.

Maça dönecek olursak, Jay Cutler sakatlandığı zaman NFLTR editörü sevgili Görkem Şahinoğlu maça Redskins’in yakın olduğunu ima eden bir tweet atmıştı, benim görüşüm de özellikle koşu oyununda ağırlık koyacak takımın maçı kazanacağı yönündeydi nitekim de benzer bir tablo ile karşılaştık. Bears defansı, Redskins RB’i Alfred Morris’i kollarken bir diğer koşucu Roy Helu JR. üç TD ile maçı tamamladı. Matt Forte’nin çabası, Jay Cutler’ın oyun dışına çıkmasından sonra Bears hücumunun koşu oyununa ağırlık vermesiyle üç koşu TD’ı da Bears tarafından gelmesine rağmen karşılaşma ev sahibi Redskins’in oldu. Ayrıca sakat LB D.J Willams’ın yerine de Jonathan Bostic maça başladı (Giants karşısında da onu izlemiştik) ve gayet olumlu sinyaller verdiğini söylemek yanlış olmaz.

Redskins, yaralı Bears karşısında kazanmasına rağmen hala iyi değil. Savunma hak getire, özel takım savunması (bir önceki Cowboys karşılaşmasındaki gibi) kötü bir düzeyde. RGIII toparlanmış gözükse de takım kimyalarında ciddi sıkıntılar var. Yine de kazanmış olmaları, hala lige tutunabilmeleri açısından önemliydi. Maçtan ilginç isimleri ve notları da şöyle sıralayabiliriz:

Josh McCown ve koşuları: Josh McCown, Jay Cutler oyundan çıkmasaydı muhtemelen tüm seneyi koç Marc Trestman’ın yanından ayrılmayıp kadraja girmeye çalışarak geçirecekti. Ancak Pazar günü gördük ki yetersiz bir alternatif. Hele oyundaki ilk snap’inde topu alınca geçirdiği şaşkınlık ve Redskins savunmasının arasına koşarak dalışı görülmeye değerdi. Aldığı darbe sonucunda ciddi bir sakatlık geçirmemesi ise tam bir mucize. Bears QB’si olmadan maça devam etmek durumunda kalabilirdi.

Roy Helu JR. vs. Matt Forte: Forte, sezonu çok iyi geçiriyor ancak Alfred Morris ile girmesi beklenen düelloda karşısına üç TD yapıp (maçı kazandıran koşu TD’ı da dahil) maça damga vuran Roy Helu JR. çıktı. Fantasy takımlarında kendisine şans veren var mıdır bilemem ancak varsa tüm turnaları gözünden vurmuş olabilir.

Jonathan Bostic:
 Preseason’da kendisini bol bol izledim ancak Trestman LB pozisyonunda deneyimli isimlere süre vermeyi yeğliyor (belki de haklı olarak). Chicago Bears, Brain Urlacher sonrası ilk kez draft’ta ikinci tur ve üzerinde bir LB tercih etti ve Redskins maçında olumlu performansı ile Bostic kadroya derinlik katabileceğini kanıtladı, Giants karşılaşmasındaki olumlu sinyallerini pekiştirmiş oldu.

Devin Hester:
 Yaklaşık iki yıldır return TD gerçekleştiremeyen Hester, şanssızlığını Redskins özel takımı karşısında kırdı ve böylece kariyerindeki 19.return TD’ı gerçekleştirerek NFL tarihindeki rekoru egale etti. Devin Hester, Bears taraftarı tarafından çok sevilen, haklı olarak da özel bulunan bir oyuncu. Kolej kariyeri cornerback pozisyonunda geçmiş olsa da NFL kariyerinde (özellikle ilk yıllarda) takım adına ikinci ya da üçüncü opsiyon olarak kullanılan bir wide-receiver’dı. Ancak koç Marc Trestman, bu sezon Devin Hester’ın sadece “return-man” olarak kullanılacağını söylemesiyle beraber tek işi olarak bunu belledi ve konsantrasyonunu üst noktaya çıkardı.

Jordan Reed:
 “RGIII topu atıyor ama kim tutacak?” sorusuna Bears maçında yanıt oldu. Dokuz defa top alıp 134 yard kat etti, iki touchdown’a imza attı.

Chris Conte: Jordan Reed’in ilk TD sayısından üç puan da Chris Conte’ye vermek gerek. Geçtiğimiz yazılarda da Bears defansının zayıf karnı olduğundan bahsetmiştim niketim Jordan Reed’in savunmasında olduğu gibi Redskins’e maçı kazandıran Roj Helu JR.’ın koşusunda da fake yiyerek müdahaleyi yapamadı.

Chicago Bears, NFL’de 8.haftayı bay geçerken 9.haftada Packers’ın konuğu olacak. Grup dengeleri için önemli sayılabilecek bir karşılaşma ve son maçlarını kazanan Packers da güçlü bir durumda ve Bears’ın sakatlıklarla feci halde başı dertte.

Sakat ayı sıçrar mı yoksa sıçramaya çalışırken knock-out mu olur, hep beraber göreceğiz. Tekrar görüşmek umuduyla…