Pazar günü oynanan ve Chicago Bears’ın deplasmanda Washington Reddkins’e 45-41 ile boyun eğdiği karşılaşmada sakatlanan Bears kaptanları, quarterback Jay Cutler ve linebacker Lance Briggs en az bir ay sahalardan uzak kalacak.

Üst üste gelen sakatlık haberlerini takımın resmi twitter hesabından duyuran Bears attığı tweet’te “Quarterback Jay Cutler kasığındaki zorlama sebebiyle en az 4 hafta,  linebacker Lance Briggs ise omzundaki yırtık nedeniyle en az 6 hafta forma giyemeyecek.” sözlerine yer verdi.

USA Today gazetesinin spor muhabiri Tom Pelissero’nun verdiği bilgiye göre linebacker Briggs’in omzundan ameliyat geçirmesi beklenmiyor.

Quarterback Cutler’ın Redskins karşılaşmasının 2. çeyreğinde sakatlanmasının ardından Bears’ta yedek oyun kurucu Josh McCown forma şansı bulmuştu.
Bears head koçu Marc Trestman Cutler’ın sakatlığıyla ilgili verdiği demeçte ” Cutler’ın doktorları ile konuştum. Önümüzdeki 4 hafta içinde oyuncunun sağlık durumuyla yakından ilgilenilecektir.” açıklamasını yaptı.

Şu an kadrosunda McCown dışında başka bir quarterback bulundurmayan Bears’ın bu hafta içinde yeni bir oyun kurucuyla daha masaya oturması bekleniyor. Bears’ın anlaşma sağlayabileceği quarterback’ler arasında ise, takımın preseason karşılaşmalarında forma giyen Trent Edwards ve Jordan Palmer bulunuyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz