Bu sezon oynadığı sekiz maçın sadece üçünü kazanabilen Philadelphia Eagles’ın oyun kurucu pozisyonunda sıkıntılar bitmek bilmiyor. Eagles, geride bıraktığımız üç haftada üç farklı quarterback ile oynarken, bu hafta head koç Chip Kelly, Nick Foles’u tekrar starter olarak açıkladı.

Michael Vick’in kasığından sakatlanması sonrası ilk 11’e yerleşen Nick Foles, oynadığı toplam dört maçta hiç interception atmadan attığı altı touchdown pası ile oldukça iyi bir performans çizmiş ve takıma iki maç kazandırmıştı. Foles, 7.haftada Dallas Cowboys karşısında beyin sarsıntısı geçirerek yerini çaylak Matt Barkley’e bırakmıştı.

Eagles, Foles’un yokluğunda Dallas’a boyun eğerken geçtiğimiz hafta as oyun kurucu Michael Vick’in New York Giants maçında sahalara geri dönmesiyle oldukça umutlanmıştı. Ancak Vick’in tekrardan kasığından sakatlanması sonucunda iş yine USC Trojans’ın eski yıldızı Matt Barkley’e düşmüş ama Barkley yine hayal kırıklığı yaratmıştı.

Stili Michael Vick’ten oldukça farklı olan ve head koç Chip Kelly’nin sistemine hiç uymayan Nick Foles’un bu hafta Oakland Raiders karşısında sahaya çıkacak olması Eagles taraftarları için umut verici olarak gözüküyor.

Chip Kelly, Foles’un idmanlarda hazır göründüğünü, bu haftalık starter olacağını, hafta boyunca as takımla çalışacağını ve hücumu Oakland Raiders’a karşı hazırlayacaklarını söyledi. Her ne kadar Kelly, “haftalık” dese de Nick Foles, Vick’in kronik sakatlıkları, Barkley’nin tecrübesizlikleri ile birlikte Eagles’ın şimdi ve gelecekteki quarterback’i olarak gözüküyor.

Yazan: Kaan Özaydın