Philip Rivers bu sezonun ilk dört maçında iki defa AFC haftanın oyuncusu ödülü, 11 TD pası, toplam 1,199 yard ve iki interception’ın dışında iki galibiyet ve iki de elindeyken son drive’da verilen maç istatistikleriyle oynuyor. Peki bu adam önceki yıl neredeyse off-season’da postalanma durumuna kadar geldikten sonra nasıl tekrar elit QB’lerin arasında girme yarışına girdi? Doğru cevap, McCoy. Denver’ın ofansif koordinatörüyken de Tim Tebow ve Peyton Manning’e neler yaptırdığı aşikar ve şimdi bütün inisiyatif elindeyken Rivers’dan da bir MVP adayı çıkarma uğraşında. Neler yapabileceği ise sezonun ilk çeyreği geride kalırken belli olmuş gibi.

Maça geçmeden önce bu hafta oynanacak Raiders maçıyla ilgili trajikomik bir olay anlatmak istiyorum. Oakland’ın bu sıralar tek başarılı olduğu spor olan beysbolda Oakland A’s’in Pazar akşamı maçı var. Raiders’da beysbol takımlarıyla aynı sahayı kullandıkları için bu maçın bitip, tekrar Amerikan futbolu zeminin (beysbol toprak elmasıyla ne kadar olsa da) hazırlanması için de en az iki saat gerekiyor. Yani toplamda beş saat tarzı bir zamandan bahsediyoruz, bu nedenle beysbol maçı erkene alındı ama yayıncılar beysbolda Ekim ayında başlayan playoff’ların Amerikan futbolu regular season’ından daha önemli ve dikkat çekici olduğuna karar kıldıkları için AFC West’in en adrenalini yüksek maçını, sarhoşların maç geceleri domine ettiği Oakland sokaklarının en tehlikeli olduğu saatlerde bitirme kararı aldı. Yani maç Amerika saatiyle ortalama iki buçuk – üç gibi bitecek. Hikayenin son kısmı ise en can alıcı kısım, bu nedenle Chargers taraftarlarının çoğu maça gitmeye korktuğundan blackout riski mevcut. Yani maçı Oakland’da yaşayan taraftarlar televizyondan izleyemeyebilir.

Maça gelince, Chargers bu sezon fantasy football fanlarının en sevdiği takım değil. Az şans verilen maçları kazanıp Titans gibi favori olduğu maçları kaybediyor. Bu hafta da pek farklı olmadı. Dallas’a karşı gene beklenmeyen bir şekilde etkili başlayan Chargers henüz ikinci hücum drive’ında RB Danny Woodhead ile yedi sayılık üstünlüğü buldu. Eddie Royal’ın sezona flaş bir şekilde başlayıp beş TD yapmasının ardından bu maçta neredeyse hiç sahada olmaması ise Chargers’ın WR pozisyonundaki sıkıntılarına bir yenisini daha etkileyebilir ancak onun tekrar patlama yapmasını beklemek mantıksız olmaz. Her ne kadar Malcom Floyd ve Danario Alexander sakat olsalar da rookie Keenan Allen özellikle üçüncü down’larda büyük play’ler yapmaya devam ediyor.

Chargers bu karşılaştırmada maçı bitirmeyi öğrendiklerini de göstermiş oldu. İkinci yarıda 20-0’lık seri yakalayan takım, aynı zamanda çok kritik bir snap’te Dallas bir yard çizgisindeyken Eric Weddle ve Crezdon Butler (evet, secondary o kadar sıkıntılı ki…) A.Ş tarafından yaptırılan fumble ile maçı bitirdi.

Bu arada…

Rivers’ın mükemmel performansı yüzünden küçük, ama bir o kadar da büyük bazı kilometre taşları da unutuluyor. Philip Rivers bu maçta Antonio Gates’e 200.kariyer TD pasını attı. Hoş bir tesadüf: Rivers 100.TD pasını da Cowboys karşısında favori hedefi Gates’e atmıştı. Sonuç olarak bu ikili Chargers hem iyi hem de kötü olduğunda NFL’in en etkili QB-TE kimyasını oluşturuyorlar ve işleyen demir pas tutmaz sözü bu iki veteran için de geçerli…

Chargers aslında şu an 4-0 olup Amerika’da hükümetin kapanmasından bile çok konuşulabilirdi ancak nazar boncuğu diyelim iki tane maçı çok basit bir şekilde kaybetti. Şu an her ne kadar 2-2 olsa da önümüzde üç adet kazanabilme oranı çok yüksek maçı var: Raiders, Colts ve Jags. Takım şu anda bu üç maçı kazanıp bay haftasına 5-2 ile girmeyi planlıyor ancak her şey sırayla.

Bu pazar Oakland’da, NFL’in en rahatsız edici sahasında, toprakta, hem de Amerika saatiyle 11:35’de, ligin en şiddete eğilimli taraftar grubuna sahip Raiders’a karşı oynayacak. Kağıt üzerinde çok kolay bir maç gibi gözükse de bu maç hem ligin en büyük rekabetlerinden birisi ve Chargers için çok zor şartlar altında oynanacak. Bu maça gidecek San Diego’lu taraftarlara sabır, sizlere iyi hafta sonları diliyorum…