Jacksonville Jaguars’ta şanssızlıklar bitmiyor. Pazar günü takımın St.Louis’e 34-20 kaybederek beşinci haftayı da yenilgiyle kapatmasının hemen ardından koç Gus Bradley yaptığı basın toplantısında takımın 2013 NFL Draftı’nda ikinci sıradan seçtiği oyuncusu Luke Joeckel’in sakatlığı sebebiyle sezonu kapattığını açıkladı.

Genç oyuncu maçın ilk çeyreğinde girdiği mücadelede ayak bileğinde oluşan kırık sonucu sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı.

2013 NFL Draftı’nın ilk tur ikinci sırasından seçilen oyuncu, sezona right tackle pozisyonunda başlamış olmasına rağmen takımın geçtiğimiz sezonlarda yine ilk sırada seçmiş olduğu oyuncusu Eugene Monroe’yu iki draft hakkı karşılığı Ravens’a göndermesinin ardından left tackle pozisyonuna geçmişti.

Joeckel’in hücum hattının sol tarafına monte edilerek takımın QB’leri Blaine Gabbert ve Chad Henne’nin görüşü dışında kalan bölgeyi (blind side) daha iyi korumak ve kontrol altına almak her ne kadar mantıklı bir hamle olarak görünse de son gelişmenin ardından bu sorunun cevabını almamız pek mümkün görünmüyor.

Oyuncunun sezonu kapatmasıyla beraber Jaguars’ın 2014 draftında birinci sırayı alacak olması ve bu hakkını muhtemelen QB pozisyonunda bir oyuncu seçmek üzere kullanması bekleniyor.

Bir numaralı oyuncusunu sezon sonuna kadar yitiren takımın oyuncunun yeteneklerini geliştirmek adına bu yılı kaybedecek olması ve aynı pozisyonda oynayacak çok sınırlı bir kadroya sahip olması ise durumu takım adına daha da kötüleştiriyor ve görünen o ki Jaguars takımını sezonun geri kalanında oldukça zor günler bekliyor.

Yazan: Serhat Diker