Geçen hafta Tampa Bay Buccaneers tarafından serbest bırakılan Josh Freeman, kendisini almak isteyen takımlar arasından seçimini yaptı ve Minnesota Vikings’in yolunu tuttu.

İlk olarak NFL Late Sunday Show’da Mike Florio’nun ve daha sonra da Ian Rapoport’ın açıklamalarına göre Josh, bir yıllık kontrat karşılığı yaklaşık üç milyon dolar alacak. Minnesota’da sezon öncesi kendisinden çok şeyler beklenen Christian Ponder’in gözden düşmesi ise inanılmaz bir şekilde çok hızlı olmuştu…

Sezonun dördüncü haftasında Pittsburgh önünde alınan galibiyet de kaburgalarından sakatlanan Ponder, bu gelişme sonrasında muhtemelen sezonu yedek olarak geçirecek gibi gözüküyor.

Josh Freeman, kendisi ile ilgilenen takımlar arasında Buffalo’yu seçmiş olsa idi en azında birkaç hafta ilk 11’de olacaktı. Oakland Raiders’ı seçmiş olsa muhtemelen ilk 11 başlardı. Ancak Freeman, Minnesota’yı seçti ve ancak oyun kitabını öğrendikten hemen sonra takıma katkı yapmaya başlayacak. Tecrübeli oyuncunun esas amacı oyunu tüm sahaya yayarak Adrian Peterson’un üstündeki yükü azaltmak olacak.

Yazan: Haluk Onaran