Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Atlanta Falcons bu hafta güzel oynadı ve kazandı. Fakat Falcons’ın ikinci galibiyetini 0-5 durumunda olan Buccaneers’a karşı almış olması da bir ironi. Falcons aldığı bu galibiyetle altı sezondur ilk defa olan üç maçlık mağlubiyet serisine bir son vermiş oldu.

Maçta öne çıkan isimlerden biri kesinlikle WR Harry Douglas’tı. Uzun zamandır takımda bulunan takımı mental yönden canlandırma görevini üstlenen Douglas her zaman Julio Jones ve Roddy White’ın gölgesinde kalmıştı. Fakat bu iki yıldız WR’ın sakatlanması Douglas’a parlama şansı verdi. Douglas’ta bu şansı iyi kullandı. Maçta 7 top tutup 149 yard alan Harry bir de TD pası yakalayıp Falcons’ın galibiyetinde büyük bir rol oynadı. Diğer iki receiver Drew Davis ve Darius Johnson’dı. İkisi de atılan topları tutup takıma güven verdi. Drew Davis’in maçın ortalarında yaptığı one hand catch’te haftanın iyi hareketlerine seçildi.

Matt Ryan’ın bir diğer pas silahı ise RB Jacquizz Rodgers’tı. Rodgers maçı iki TD pası tutarak tamamladı. Steven Jackson’ın yokluğunda Jason Snelling ve Rodgers rotasyon içerisindeydi. Maçtaki 18 yardlık koşu istatistiği hiç umut vermese de Rodgers’ın pas tutarak aldığı yardlar Atlanta için çok önemli. Haftaya ise koç Jackson’dan umutlu. Bu dönüş Rodgers’ın yedeğe götürecektir fakat Steven Jackson hem Rodgers’ın yaptığı pas istatistiğini yapıp hem de koşu probleminin cevabı olabilir.

Beklenenin aksine Matt Ryan ise NFL’in en iyi receiver’lardan olan Roddy White ve Julio Jones olmadan maçı 26 denemede 20 pas tamamlayarak 273 yard ve üç TD pası ile oynadı. Bu maç tekrardan Ryan’ın ligin en iyi oyun kurucular arasında olduğunu kanıtlar cinstendi. Ryan bununla da kalmayıp NFC’de haftanın hücum oyuncusu seçildi.

Maçın dönüm noktası bence SS William Moore sack yaptığı pozisyonda genç oyuncu kurucu Glennon’ın fumble yapması ve bir diğer safety Thomas DeCoud’un topu  alarak skorborda touchdown’ı yazdırmasıydı. Maç boyunca Falcons defansı agresifti ve belki de bu maçı almalarının en büyük sebebiydi. LB Akeem Dent ve CB Asante Samuel sakatlıktan dönüğü bu maçta iki oyuncunun da  etkileri hissedildi. Buccaneers ofansını bir çok 3&out’a zorlayan defans Mike Glennon’a hiç kolay anlar yaşatmadı. Hele de iki genç oyuncu olan CB Trufant ve Alford, Glennon’ı en çok zorlayan isimlerdi. İkisi de rakip receiver’ları bir an yalnız bırakmadı ve işlerini kat kat zorlaştırdı.

Yedek oyuncuların bu maçta sakatları aratmaması ise Koç Mike Smith’in “next man up” psikolojisine takımın ayak uydurmaya başladığının bir göstergesi denebilir.

Falcons’ın şu anda playoff hayalleri çok uzakta fakat takım önümüzdeki haftalarda yenebileceği birkaç takımla karşılaşacak. Eğer bu maçta yakaladığı tempoyu sürdürebilirse bir mucize playoff, hayal olmaktan çıkacaktır.