Bu hafta Dallas Cowboys ile karşılaşacak olan Denver Broncos yoluna emin adımlarla devam ederken, Peyton Manning’in Eylül ayını tam 16 touchdown pasıyla kapatarak bir rekor kırdığını belirtmek gerekiyor.

Denver Broncos, geçtiğimiz Pazar günü Philadelphia Eagles ile oynanan maçta 54 yıllık kulüp tarihinin en fazla skorunu üreterek 52-20’lik skorla galibiyete ulaştı. Galibiyette en büyük pay dört touchdown pası atan Peyton Manning’e aitti.

NFL tarihinin en iyi QB’leri arasında gösterilen yıldız oyuncu “fast-break futbol” diyebileceğimiz hızlı hücumlarla takımını galibiyete taşırken, Broncos ayrıca iki özel takım oyunu ile skor kaydetme başarısını gösterdi.

Takımların oyuna oldukça hızlı başladığı maçın başında tutuk görünen görünen Manning ilerleyen dakikalarda kontrolü eline alarak üçüncü çeyrekte attığı touchdown pasları ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu ve bu sonuçla Broncos sezonun dört haftasını da galibiyetle tamamladı.

Demaryius Thomas ve Wes Welker’a ikişer touchdown pası atan Manning, maçı 34 atış karşılığı toplam 327 yard ile tamamlarken, ilk yarıda toplam 12 dakikayı kenarda geçirip maçın son çeyreğinde ise oyunda hiç yer almadı. “Hadi canım!” diyebilirsiniz, ama doğru duydunuz.

Eylül ayında toplam 16 touchdown pası atan Manning, sezon açılış ayında en çok TD pası atan oyuncu olarak bu alanda bir ilke imza atarken, Don Meredith’in 1966 yılında bir ay içinde 14 TD pası rekorunu geçerek Kurt Warner’in 1999 yılında kırdığı rekoru egale etti.

Manning ayrıca interception yapmaksızın bu kadar çok sayıda pas atarak 1960 yılında Milt Plum’ın kırdığı rekora ortak oldu. Bu gece Dallas Cowboys savunmasının Peyton Manning’e nasıl bir önlem alacağını, hepsinden önemlisi Cowboys QB’si Tony Romo’nun Peyton’a ayak uydurup uyduramayacağını hep beraber göreceğiz.

Yazan: Serhat Diker