Sam Bradford’un sezonu kapatmasına neden olan sakatlığının ardından St.Louis Rams’in kadrosundaki tek QB Kellen Clemens kalmıştı. Bunun üzerine takım QB araştırmaların başladı. Söz konusu isimler arasında Brady Quinn ve daha önce Rams’in geliştirme projesi olan Austin Davis de vardı. Salı günü Rams’in Quinn ve Davis ile anlaşacağı haberleri kulaktan kulağa dolaştı. Çarşamba günü ise Rams iki QB ile de anlaştığını açıkladı.

Rams, Vince Young’ı ya da Tim Tebow’u alabilirdi. İki oyuncuda kendisini NFL seviyesinde Quinn ve Austin Davis’e göre daha fazla kanıtlamış oyunculardı.

Fakat Koç Jeff Fisher’ı Young’ın dizi gibi hayatının bir parçası olmayı istemediği için suçlayamayız. Söylenenlere göre, Tebow ise takım içinde tartışılmış fakat takımın bir sirk yerine dönmemesi için konu kapatılmış.

Quinn ve Clemens’in kariyer rekorları Young ve Tebow’un kariyer rekorları ile kıyaslanınca Tebow ve Young daha iyi görünse de Rams kendine başka bir yol çizmeyi denedi. Quinn ve Clemens’in toplamda 8 galibiyet ve 25 mağlubiyetleri bulunurken, Tebow ve Young’ın kariyerlerinde toplam 39 galibiyet ve 25 mağlubiyet bulunuyor.

Brady Quinn, üç sezon önce Tim Tebow, Denver Broncos ile destansı bir sezon geçirirken Tebow’un yedekliğini yapıyordu.

NFL’nin en genç kadrolarından birine sahip olan Rams, Bradford’un sakatlığı ile sönen ümitlerini yeni transferlerle yeşertmiş olmak istiyor. Önümüzdeki iki ay boyunca Quinn ve Clemens kendilerinden bekleneni yapacak ve Rams Bradford’un 2014’deki dönüşü için hazır olmaya bakacak.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya