Reggie Bush, bu Pazar sakat sol dizinin maça dayanıp dayanamayacağı konusunda gayet endişeliydi. Madalyonun öbür yüzünde ise hızlı ve dual-threat RB Reggie Bush’i nasıl durduracağını düşünen Chiago Bears vardı.

Pazar günü, Reggie Bush’un 37 yards’lık TD koşusu Detroit’in ikinci çeyrekte 27 sayı yapmasına yardım etti ve yıldız oyuncu hücumda takımına 173 yardlık destek veren yıldız Lions’ı Chicago karşısında 40-32’lik bir skorla zafere taşıdı.

Bush, dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle bir maç kaçırdıktan sonra Pazar günü maça çıkarken biraz gergindi. Tecrübeli oyuncu, 139 yard koşarak sezon rekorunu kırdı ve Bears defansında defensive tackle Henry Melton’ın yokluğundan istifade ederek 18 top taşıdı.

Reggie Bush maçın ardından, “Bu maçta line of scrimmage’da daha baskın olduğumuzu hissettik, özellikle de kilit oyuncularının sakatlanıp çıkmasıyla her şey bizim için daha da kolaylaştı.” şeklinde konuştu.

Bears, Matt Forte’un 53 yardlık TD koşusu ile 10-6 öne geçtikten sonra Detroit Lions, üç dakika 26 saniyede üç TD yaparak totalde 24 sayıya ulaştı.
Detroit, dördüncü çeyreğin başlarında 40-16’lık bir skorla maçı götürürken frene basmak zorunda kaldı.

Bears’da maçın sonlarında Jay Cutler devreye girerken, dört top kaybı ve iki TD pası ile son dört dakikada takımını sekiz sayıyla destekledi fakat Cutler takımını zafere götürmeyi başaramadı.

Lions receiver’ı Krish Durham ise onside kick’te topun karşı takıma geçmesini engelleyerek takımının zaferine büyük katkıda bulundu.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya