NFL’de sezonun beşinci haftasında Dallas Cowboys, sezonun en formda oyuncusu ve büyük ihtimalle yıl sonunda MVP seçilecek olan Peyton Manning önderliğindeki Denver Broncos’u ağırladı. Herkes Cowboys quarterback’i Tony Romo’nun Peyton Manning’e ayak uydurup uyduramayacağını düşünürken, Romo’nun kariyerinin en iyi maçını çıkarması galibiyet için yeterli olmadı.

Adeta Romo ile Manning’in düellosu şeklinde geçen maçın sonunda Denver Broncos sahadan 51-48 ayrılarak beşinci maçında beşinci galibiyetini aldı ve maç NFL tarihinin en çok skor üretilen dördüncü maçı olarak tarihe geçti.

Tony Romo 506 yard pas ile kariyer rekorunu kırarken attığı beş touchdown pasıyla takımını galibiyete çok yaklaştırdı ancak maçın bitimine iki dakika kala attığı interception ile maçın Denver’a gitmesine sebep oldu. Denver iki saniye kala Matt Prater’ın attığı alan golü ile galip gelen taraf oldu.

Öte yandan Peyton Manning attığı dört touchdown pasıyla daha beşinci haftadan 20 touchdown pasına ulaştı. Bir de kameramlar dahil herkesi şaşırtarak touchdown koşusu yapan Manning, beş sezon sonra ilk defa TD koşusu yapmış oldu. Manning ayrıca bu maçta bu sezonki ilk interception’ını attı.

İki takımın da defanslarının vasatı aşamadığı karşılaşma sonrası Denver head koçu John Fox, “Defansımız maç sonunda yaptığı büyük oyunla galibiyetin gelmesi muhteşem oldu, ama tanrıya şükür ki hücumumuz tüm gün boyunca maça tutunmamızı sağladı.” açıklamasını yaptı.

Dallas Cowboy üçüncü mağlubiyetini alırken Tony Romo’nun muhteşem performansı sonrası attığı interception sebebiyle manşetlere eleştirilerle çıkması ise tecrübeli oyuncu için büyük üzüntü yarattı.

Yazan: Kaan Özaydın