İlk altı maçta aldığı altı yenilgiyle sezona adeta facia bir başlangıç yapan New York Giants’ın yıldız wide receiver’ı Hakeem Nicks’e talip birçok NFL takımının olduğu öğrenildi.

Giants ile olan sözleşmesi bu sezonun ardından bitecek Nicks için kolları en çok sıvayan ekipler, geçtiğimiz hafta yıldız receiver’ı Julio Jones’un geçirdiği sakatlık sonucu sezonu kapatmasıyla büyük şok yaşayan Atlanta Falcons ve sağlam bir receiver’a ihityacı olan San Francisco 49ers oldu. Bu takımların dışında New England Patriots ve Baltimore Ravens’ın da Nicks ile ilgilendiği dolaşan haberler arasında.

Her ne kadar Giants’ın yıldız receiver’ına talip olan takımlar, oyuncuyu kadrolarına katmak için en iyi ihtimalle üçüncü tur draft hakkını gözden çıkarmak zorunda kalacaklarsa da Nicks, şu an receiver arayan takımlar için en iyi opsiyonmuş gibi gözüküyor. Nitekim Nicks’i renklerine bağlayacak olan takım, receiver’a herhangi bir garanti ücret vaat etmeksizin yalnızca oyuncunun bu sezon için kalan maaşını (1.4 milyon dolar) ödeyecek.

Hakeem Nicks şu an için NFL transfer piyasasını fazlasıyla karıştırsa da Giants’ın, oyuncu sezon ortasında takımdan ayrılsa bile, yıldız receiver ile off-season döneminde tekrardan anlaşma ihtimali de bulunuyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz