13 yıllık kariyeri boyunca Tom Brady’nin kötü oynadığına pek fazla rastlanmamıştır. Geleceğin Hall-of-Fame adayı bir çok sakatlık atlatmış, bir sürü savunma türüne karşı çeşitli hücum taktikleri kullanmıştır. Fakat bu sene işler pek de rast gitmedi ve sezona çok düşük profilli bir başlangıç yaptı. Elindeki sakatlık onun peşini Dolphins maçında da bırakmadı.

 İlk yarıyı Miami 17-3 önde kapatırken, Brady attığı 8 pastan 25 yardlık 6’sını isabet ettirdi, ne touchdown ne de interception vardı.
Brady’nin sağ elinin sakatlıktan etkilendiği açıkça belli oluyordu, belirgin bir şişlik vardı. İlk yarıda kaydettiği 25 yard, bundan daha önce 2003 sezonun 7 yardlık istatistik ve arkasından aynı sezon 19 yard ilerleyebildiğini maçın ardından kariyerinin en kötü üçüncü oyunu oldu.
Elbetteki Brady bundan da bir çıkış yolu buldu kendine, çok enteresan bir şekilde çılgınca olarak değerlendirilebilecek bir taktik yaparak, kendini unutturup Aaron Dobson’a güzel bir pas yolladı ve ikinci yarıda New England için maçın ilk touchdown’ını yapmış oldu. İkinci yarıda 24 puanlık bir seri yakalayarak New England 27-17 öne geçti.
Brady 13/22 pas ile 116 yard kaydetme başarısı gösterirken, Brandon Bolden ve Stevan Ridley touchdown yaptı, ayrıca bu başarıda Patriots’un savunma takımının rakip takımın quarterback’ine ikinci yarıda sahayı dar ettiği 6 sack’i de unutmamak gerek.

Yazan: Aykut Hacıoğlu