New York Giants, Pazartesi gecesi futbolunda Minnesota Vikings’i 23-7’lik skorla mağlup ederek bu sezon ki ilk galibiyetini almış oldu. Giants’ın galibiyeti almasındaki en büyük etken Adrian Peterson’ı çok iyi savunup Minnesota’nın hatalarını iyi değerlendirmeleri oldu.

Her maç yapılan birden fazla top kaybı ve kötü savunma neticesinde sezona üst üste altı mağlubiyet ile başlayan Giants, Vikings karşısında tamamen farklı bir takıma dönüşmese bile maçı kazanmaya yeter bir oyun oynadı.
Maçın kazanılmasındaki en büyük etken ise Giants savunmasının, oğlunu beş gün önce toprağa veren geçen yılın MVP’si Adrian Peterson’ı sadece 28 yard koşuda tutması oldu. Vikings formasıyla ilk kez tanışan Josh Freeman ise taraftarları için hiç de iç açısı bir oyun oynayamadı. 53 pas denemesinin yalnızca 20’sinde isabet sağlayabilen Freeman, maçı da 190 pas yardı ve 1 interception ile tamamladı.
Yaptığı hatalarla tartışılmaya başlanan Giants oyun kurucusu Eli Manning ise ortalama bir oyun sonucu 200 yard pas ve 1 pas touchdown’ı ile oynadı.

Yazan: Görkem Şahinoğlu