Her ne kadar son üç maçını kazansa da bu sezon hayal kırıklığı yaratan ama takımın başında koç Greg Schiano olduğu sürece bir quarterback değişikliği olacak gibi görünmüyor. Mike Glennon sezona 0-8 ile başlayan bir takım için şu an yeterince kendini kanıtlamış bir oyuncu olarak görülmüyor. Tampa’nın çaylak passer’ı takımın Carolina Panthers ile oynadığı maça kadar ard arda kazandığı üç maçın kazanılmasında büyük rol oynadı.

Schiano, Glennon’la ilgili açıklamasında “Bence bu oyuncu eğer bu şekilde gelişmeye devam ederse kesinlikle takımınızın quarterback pozisyonunu uzun süre teslim edebileceğiniz bir oyuncu olacaktır” dedi.

Glennon’un gelişmiş kolları draft edilmeden önce de ilgi toplamasını sağlamıştı ama o sadece bu güçlü kollardan ibaret bir oyuncu değil.

Dördüncü haftada Josh Freeman’ın yerine oynamaya başladığından beri minimum seviyede hata yaptı ayrıca wide receiver Vincent Jackson ve tight end Tim Wright ile çok iyi bir uyum sağladı. Glennon 13 touchdown ile tüm çaylakların lideri ve son altı maçta sadece bir pick over’ı oldu. (1960’tan beri ilk kez bir oyuncu kariyerinin ilk yılında sekiz maç ard arda touchdown pası verme başarısı gösterdi)

Schiano ayrıca “O çaylak bir quarterback ve doğal olarak bazen çaylakça şeyler yapıyor veya söylüyor ve bu sizin O’nun bir çaylak olduğunu hatırlamanızı sağlıyor ama bence buraya geldiği günden beri çok çalışarak ve iyi hazırlanarak ilerlemesini daha da hızlandırdı” dedi.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz