Miami’nin durumu son zamanlarda kötü gidiyordu, şimdi ise işler daha da kötü olabilir. Dolphins hücum koordinatörü Mike Sherman’ın, Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Carolina’ya karşı oynadıkları ve 20-16 kaybettikleri maçta bileğinden sakatlanan running back Daniel Thomas sakat oyuncular listesine eklendi.

Mike Sherman, Thomas’ın sahalardan ne kadar uzak kalacağını belirtmediyse de South Florida’dan Sun-Sentinel, Thomas’ın sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığını açıkladı.

Koşu hücumunda sıkıntılar yaşayan Miami, 1 Kasım’dan beri maç başına ortalama 52.7 yard ile oynadı. Bu ortalamaya Miami’nin sadece iki yard ile oynadığı Tampa Bay yenilgisi de dahil.

Sherman, takımın durumu hakkında “Daniel Thomas, kadrodan çıktığına göre artık kesinlikle Mike Gillislee’ye daha çok iş düşüyor. Artık Mike, Thigpen ve Miller çok daha iyi oynamak durumunda.” şeklinde konuştu.

Şimdi Miami’nin amacı Thomas’ın ürettiklerini üretebilmek ki aslında bu da çok zor değil. Thomas, bu sezon 279 yard ile Dolphins’de ikinci en iyi koşucu konumundaydı. Lamar Miller ise 475 yard ile takımın zirvede. Thomas, sakatlanana kadar 11 maçta yaptığı üç TD ile takımını sırtlamıştı.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya