NFL tarihinin belki de en iyi wide receiver’ı olduğunu kanıtlamaya çalışırcasına peformanslar ortaya koyan Calvin Johnson, takımı Detroit Lions’ın Chicago Bears karşısında aldığı galibiyette aslan payını yine quarterback’i Matthew Stafford ile paylaştı. Sonuç olarak da ortaya takım rekoru ve Lions için büyük bir galibiyet çıktı.

Johnson, bitime 2.22 kala Stafford’ın attığı 14 yardlık bir touchdown pasını yakaladı ve Lions’ın Chicago Bears’ı 21-19 ile geçmesini sağladı. Pazar günü oynanan bu karşılaşma NFC North grubunda mücadele eden iki takım için çok önemliydi.

Calvin Johnson, “Bizden birinin orada olacağını biliyordum o yüzden çok uğraştım sabırlı davrandım ve sonunda harika bir top atıldı” dedi. Johnson ayrıca üçüncü çeyrekte eşitliği bozan bir TD pası yakaladı yaptı, Lions’ın bir diğer yıldızı Reggie Bush ise 105 yard koştu ve böylece 2007’den beri Detroit, ilk kez Chicago’yu bir sezonda iki defa yenmiş oldu.

Ayrıca Calvin Johnson bu maçta kariyerindeki 63.touchdown pasını yakalayarak, Detroit Lions tarihinin en çok touchdown pası yakalayan oyuncusu oldu.

Green Bay Philadelphia’ya 27-13 kaybedince Detroit 2005’in 5.haftasından beri ilk kez grubunda tek başına lider oldu.

Detoroit koçu Jim Schwartz “Bu zorlu bir mücadeleyle kazanılmış bir maç. Oyuncularımla gurur duyuyorum ama bu sadece bir galibiyet ama sezonun bitimine daha dokuz maç var ve henüz hiçbir şey kazanmış sayılmayız” dedi.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz