NFLTR okurları merhaba, Chicago Bears, haftasonu kendi evinde ağırladığı Baltimore Ravens’ı uzatmalarda 23-20 yenerek derecesini 6-4’e taşıdı ve Detroit Lions’ın mağlup kapadığı haftayı olumlu şekilde atlatmış oldu.

Karşılaşmaya damgasını vuran şey neydi? Yağmur!.. İlk periyotun bitmesine yaklaşık beş dakika kala duran oyun yaklaşık iki saat sonra yeniden başladı. Verilen araya kadar geçen süreyi Ravens iyi değerlendirdi ve Ray Rice’ın koşu oyunlarıyla bir TD kazanmayı, peşinden de bir alan golü ile 10-0’lık skoru yakalamayı bildi. Fırtına kesilmiş, Chicago semalarında gök kuşağı belirmiş ve nihayet Bears maça döndüğünde Bears gibi oynamaya başlamıştı.

Jay Cutler’ın bu haftasonu riske edilmeyeceği hafta içi açıklanmıştı. Ayrıca uzun süreli sakatlık geçiren CB Charles Tillman’ın yerine Zach Bowman karşılaşmaya başladı. Bears, maça dönüldüğünde ilk hücumda üç sayı kazandıktan sonra son maçlarda kendine oyun içinde yer bulmaya başlayan David Bass’in interception TD’ı ile maça eşitliği getirdi. İlk yarıyı 17-13 geride kapatmasına rağmen Bears, maçın sonuna doğru 20-17 öne geçmeyi başarmıştı ancak Baltimore Ravens normal sürenin son hücumunda bir alan golü bularak maçı uzatmaya taşıdı ve Robbie Gould’un alan golü ile Bears, karşılaşmayı 23-20 önde bitirdi.

Bears, geçtiğimiz hafta Lions karşısında neredeyse koşamamış, paslar da başarılı olamayınca mesafe kaydetme konusunda sıkıntıya düşmüştü. Ancak bu karşılaşmada Matt Forte etkin kullanıldı, Alshon Jeffery de gerek trick play’lerde yaptığı koşu oyunlarıyla gerekse pas yakalamadaki başarısıyla hücumda Bears’ı galibiyete taşıdı.

Defansta, Julius Peppers tekrar hayat belirtileri gösterdi, maçı iki sack ve toplamda 11 tackle ile tamamladı. Linebacker pozisyonundaki çaylaklar Jonathan Bostic ve Khaseem Greene de oyun durduktan sonra Ray Rice’ın koşu oyunlarını yavaşlatmayı iyi kotardılar.

Chicago Bears, NFC North’da Detroit Lions ile beraber 6-4 derecesinde ve peşlerinden de Aaron Rodgers’ın sakatlığı ile beraber üst üste maçlar kaybeden Green Bay Packers bulunuyor. Rodgers eğer beklenenden bir maç önce (yani bir sonraki karşılaşmada) dönerse Packers için işler biraz daha yoluna girebilir zira Scott Tolzien de QB dertlerine derman olmuş gibi görünmüyor, haftaya Vikings ile karşılaşacaklar, her ne kadar Vikings çerçevenin dışında gibi dursa da Packers’ın acilen galibiyete ve bunun için de Aaron Rodgers’a ihtiyacı var.

Bears cephesine dönersek, Jay Cutler önümüzdeki maçta sahadaki yerini almayacak. Öte yandan Josh McCown’ın galibiyete rağmen Ravens karşısında ortaya koyduğu performans da hiç iç açıcı değildi. Sakatlıklarla mücadele ediyor olmasına karşın Bears kadrosu ve teknik ekip durumu iyi idare ediyorlar.

Hemen her yazıda rakip hakkında da bir iki cümle yazıyorum. Ravens’ı NFLTR’deki haftaya bakışlarda soru-cevap olarak değerlendirme imkanı bulmuştum. Kısaca şunu belirteyim, Ravens ismen bulunduğu (ruhen değil) playoff yarışında bir adım daha geriye düştü.

Chicago Bears, haftaya Pazar St.Louis Rams’a konuk olacak. Rams, çok istikrarsız bir takım. Potansiyellerini zaman zaman sahaya yansıttıkları oluyor Colts galibiyeti gibi ancak hücumda sıkıntı yaşıyorlar, playoff’tan da çok uzaktalar. Bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman Bears galibiyete yakın olarak gözükse bile, rahat bir maç olmayacağı kesin. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…