2011 sezonunun ardından, ilk 11’de yer almak için Green Bay Packers’tan ayrılan, birçok takımı peşinden koşturup Seattle Seahawks ile anlaşan Matt Flynn, iki sezonda üç takım gezdikten sonra Green Bay Packers’a geri döndü.

2008 NFL Draftı’nda Packers tarafından yedinci turdan seçilen Matt Flynn, dört sezon boyunca Aaron Rodgers’ın yedekliğini yaptıktan sonra dokuz milyonu garanti olmak üzere üç yıllığına 20.5 milyon dolara Seattle Seahawks’ın yolunu tutmuştu.

2012 sezonu başlamadan Russell Wilson’a formayı kaptıran Matt Flynn ardından takas ile bu yaz Oakland Raiders’a gitmiş ancak benzer bir şekilde yine hazırlık maçları sonrası formasını bir başka koşan quarterback Terrell Pryor’e formasını kaptırıp tekrar yedeğe düşmüştü.

Bu sezon Pryor’ın sakatlığında Washington Redskins karşısında beklenen performansı sergilemeyen Flynn, bu maçın ardından takımdan kesilmiş ve Buffalo Bills’in yolunu tutmuştu. 28 yaşındaki oyuncunun Buffalo macerası bir ay dolmadan takımdan kesilmesiyle son bulmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Packers’ta yıldız quarterback Aaron Rodgers’ın Chicago Bears karşısında sol köprücük kemiğini kırmasının ardından işler karışmıştı. Rodgers’ın beş maç kadar sahadan uzak kalabilmesi ihtimalinde Packers bir QB arayışına girdi. Yedek QB Seneca Wallace’ın da bu hafta Philadelphia Eagles maçında sakatlanmasının ardından ise Matt Flynn’e tekrardan Packers yolu gözükmüş oldu.

Şimdi ise Flynn, iki sezon önce Aaron Rodgers’ın yedekliğini yaptığı Green Bay Packers’ta draft edilmemiş antrenman takımından alınan Scott Tolzien’in yedekliğini yapacak ve olası bir acil durumda 2011 sezonunun son maçında Packers formasıyla Detroit Lions’a karşı altı touchdown pası attığı performansını tekrarlamaya çalışacak.

Yazan: Kaan Özaydın