Jacksonville Jaguars bay haftasına galibiyetsiz girdiğinde amaç sezonunu ikinci yarısında işleri tersine çevirmekti. Şu ana kadar da işler gayet iyi gidiyor. Maurice Jones Drew, 84 yardlık bir koşup ve bir de touchdown yaparak sezon iddialı giren Houston Texans’ı 13-6 yenerek mağlubiyet serisini uzattı ve Texans ne yazık ki bu alanda takım rekorunu (üst üste dokuzuncu mağlubiyet) kırmış oldu. İki defa AFC South şampiyonu olan Texans Eylül ayından beri maç kazanamıyor.

Jacksonville Jaguaras’ta kicker John Scobee 30 ve 53 yardlık başarılı alan golleri ile takımının son üç maçta aldığı iki galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Jaguars lineback’i Paul Pozluszny maç sonrası yaptığı açıklamada ”Şu an olmak istediğimiz konumda değiliz ama son bir kaç haftadır çok iyi çalışıyoruz ve bunun sonuçlarını almaya başladık. Doğru yönde ilerliyor olmamız çok güzel ” dedi.

Jones Drew’un ilk drive’da touchdown yapması Jaguars’ı öne taşıdı ve kötü durumda olan Texans hücumu karşısında hiç geriye düşmeden maçı tamamladılar.

Öte yandan Houston koçu Gary Kubiak ”Basit işleri yapmakta bile zorlandık” diyerek takımının performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Case Keenum ilk 11’de başladığı beş maçın en kötü performansını sergiledi. Sadece 169 yardlık pas atabilen Keenum, bir de interception attı. Ayrıca Houston maç sonuna doğru drive sırasında çaylak Ryan Davis’ın maçı bitiren interception’ını engelleyemedi.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz