Chicago Bears’ın tartışılan yıldız oyun krucusu Jay Cutler, takımı ile sözleşmesinin son senesinde ama Marc Trestman’ın hücumunda daha da gelişmek için bir şans daha istiyor.

Jay Cutler, çıktığı bir programda “Chicago’da kalmak istiyorum, şuanki hücum takımını bozarlarsa çok şaşırırım, burada kalmak istiyorum… Bu ekibi ne kadar uzun süre koruyabilirsek, o kadar iyi gideriz.” şeklinde konuştu.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdaki yerini alamayan Cutler, genel müdür Phil Emery ile takımın durumunu konuşmak için çok fazla imkânı olmadığını belirtti.

Bears’ın elindeki başka bir opsiyon ise Cutler’ın kontratına franchise tag eklemek ki Cutler, buna da açık olduğunu belirmişti: “Eğer beni franchise tag’lemek istiyorlarsa bu durumdan memnun kalabilirim. İkinci yılımızda daha iyi olacağız. Ben daha iyi olacağım. Bu kişisel bir şey değil, bu profesyonel futbol.”

Tabiki de eğer Bears, Cutler’ın sözleşmesine franchise tag eklerse bu Trestman’ın hücumu için genç bir passer yetiştirmek için mükemmel olabilir. Cutler eğer franchise tag’lenir ise kontratı bir yıllığına uzamış olacak.

Cutler, franchise tag’i kabul edebileceğini fakat uzun süreli antlaşma imzalamakta ısrarcı olduğunu dile getirdi.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya