Dallas Cowboys’un sahibi, NFL’in en renkli simalarından biri olan Jerry Jones’un takımın çokça eleştirilen head koçu Jason Garrett’a olan güveni tam. ESPN Dallas’a göre, Cowboys takım sahibinin Perşembe günü Garrett’ın 2014’te de takımın başında olacağını açıkladı.

Bir hafta dinlenen Cowboys şu anda ligde 5-5 ile NFC Doğu grubunda 1/2 maç ile ikinci sırada. Fakat Dallas bu zayıf gruptan çıkarak 2009’dan beri ilk kez playoff’lara gitmek için yüksek şansa sahip. Ayrıca Cowboys playoffları kaçırsa bile Garret’ın yeri yine sağlam görünüyor.

Geçen sezon Jones, Garrett’ın oyun seçmedeki rolünü alıp Bill Callahan’a verdiğinde durum böyle görünmüyordu. Fakat Jones ve Garrett bunun iyi bir hamle olduğunu ve Garrett’ın takımla ilgili diğer konularla daha fazla ilgilenebileceğini söylemişlerdi.

Her şeye rağmen bu durumda bile Cowboys böyle zayıf bir grupta liderliği rahatça ele geçiremiyor. Belki bu durum defanla ve Jones’un istediği kadar etkili olamayan yeni defansif koordinatör Monte Kiffin’le alakalı bir problemdir. Jones sezon başından beri Garrett’ın doğru kişi olduğunu söylüyor ve 2013’ün Garrett için bir son olmadığını belirtiyor.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz