Kuşların savaşında bu hafta gülen taraf Seahawks Seahawks oldu. Geçen yıl ki playoff maçının rövanşı niteliği taşıması gereken maçta skor 33-10’du ve adeta sahada hiç rekabet yoktu. Seahawks maç boyunca defans olarak da hücum olarak da üstündü.

Zaten kötü durumda olan Falcons defansı Seahawks hücumunu durduramadı. Marshawn Lynch bütün maç boyu defansı ezdi geçti, alınmadık yard bırakmadı. Falcons defansında oyunun yönünü değiştirecek kimse bulunmuyor diyebilirim. Linebacker’lar kötü tackle yapıyor ve bunun yanı sıra denemelerin çoğu da başarısız oluyor. Şuana kadar defansı ayakta tutan tek kişi rookie LB Paul Worrillow; iki maç ard arda 19 tackle performansı gösterdi fakat bu da rakipleri durdurmaya yetmedi.

Falcons’ın acilen iyi bir D-Line ve O-Line’a ihtiyacı var. İlk olarak D-Line’ı ele alırsak off-season’da transfer edilen Osi Umenyiora ile John Abraham’ın boşluğu doldurmak amaçlanmıştı. Osi şu an D-Line’daki en etkin isim fakat bu haliyle gerçekten çok yetersiz. Eğer rakip takımın oyun kurucusuna baskı yapmazsanız yenilirsiniz. İlk haftalarda yaşanılan Kroy Biermann’ın sakatlığı ise durumları kolaylaştırmadı. Yerine oynatılan gerek geçen senelerde draft edilen gerekse bu sene edilen oyuncular bu boşluğu dolduramadı.

O-Line’a bakarsak ise Matt Ryan sakatlandı sakatlanacak. Matt Ryan takımın en kötü haftalarında bile öyle atışlar yapıyor ki haftanın hareketlerinde görüyoruz bu oyunları. Eğer böyle bir oyuncuya sahipseniz öncelikli göreviniz onu korumaktır. Zaten sakat olan Julio Jones ve 100’de 100 formunda olmayan Roddy White’ın yanına bir de Ryan’ın sakatlığı eklenirse, takım daha ne kadar kötü olur bilemiyorum.

Ryan’ı zorlayan bir diğer şey ise olmayan(!) koşu oyunları. Son maçlarda takımın rushing lideri de Matt Ryan olmaya başladı. Michael Turner’ın gönderilmesiyle alınan Steven Jackson diz dövdürüyor. Rotasyonda bulunun diğer iki RB Snelling ve Rodgers ise takıma pozitif katkı sağlayan oyunculardan. Fakat bu iki oyuncunun da az süre alması taraftarın tepkisini çekiyor.

O-Line ve sakat oyuncuların yanında bir de play calling sıkıntısı öekiyor Atlanta. Olmadık yerde olmadık oyunlar seçilmesi çok büyük tepki çekiyor. Belki head koç Mike Smith değil ama bazı antrenörlerin ve koordinatörlerin gönderilmesi şart.

Bu haftasonu defansın bel kemiği ve lider oyuncusu Sean Weatherspoon geri dönecek. Eğer bununla beraber takıma can gelirse belki Falcons birkaç maç daha kazanabilir. Fakat Super Bowl adayı gösterilen Atlanta bu sene playoff yüzü göremez. Artık taraftarın sezonu bırakıp draft’ı düşünmesi bile playoff’u unutturuyor takıma…