Steven Hauschka’nın galibiyeti getiren alan golünden bir saat kadar sonra Russel Wilson röportaj masasına oturdu. Ligde galibiyeti bulunmayan Tampa Bay Bucaneers’a karşı 21 sayı geriden gelerek galibiyet almak için Wilson ve Seahawks’ın muazzam bir performans sergilemesi gerekti. Bu Seattle’ın tarihinde lige en iyi başlangıç yaptığı ve NFC’de lider durumda olduğu kendileri adına harika bir sezonda pek de gösterişli bir galibiyet olmadı ama unutulmaz olduğu kesin.

Wilson maç hakkında yaptığı konuşmada ”Bu büyük bir galibiyetti. Çok gerideyken bu şekilde galibiyet elde etmek…bu çok büyük başarı.” dedi.

Kicker Hauschka uzatmanın bitimine 8 dakika 11 saniye kala takımına 27 yardlık bir alan golü ve Seahawks 21-0 geriden gelerek maçı 27-24 kazandı. Normal sürenin bitimine 1.51 kala Wilson, Doug Baldwin’e 10 yardlık bir touchdown pası attı ve Seahawaks’ın skoru eşitlemesini sağladı ardından uzatmalarda Wilson, Seattle’ı dokuz oyunda takımını alan golü pozisyonuna getirmesi Hauschka’nın galibiyet sayısıyla noktalandı.

Seattle evinde (Wilson’ın ilk 11’de başladığı) ard arda 12 maçı kazanarak mükemmel bir başlangıç yaptı. Ayrıca geçtiğimiz Pazartesi St.Louis’e karşı son dakikalarda geriden gelinerek kazanılan maçtan sonra bu ikinci comeback galibiyet oldu.

Seattle 1995’te 20-0 geriden gelerek Denver’ı 31-27 yenmişti. Bu Seattle tarihinin en büyük geri dönüşüydü ta ki Pazar gecesine kadar.

Öte yandan Tampa Bay 1985’te sezona 0-9 ile başladığından beri ilk kez 0-8 gibi kötü bir derece ile sezona başladı. Her şeye rağmen çaylak QB Mike Glennon’un maçı iyi idare ettiğini ve running back Mike James’in kariyer rekoru olan 158 yardlık koşu istatistiğine ulaştığını belirtmekte fayda var.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz