Pazar günü oynanan üç maçla start alan TAFL Kulüpler 1.Ligi 2013 – 2014 sezonu sürpriz sonuçlarla başladı. Geçtiğimiz sezon 2.Lig’de mücadele eden ve yükselme maçında Anadolu Rangers’ı yenerek 1.Lig’e çıkan Yeditepe Eagles, sahasında Boğaziçi Sultans’ı devirdi.

Son şampiyon Boğaziçi Sultans’ı Maltepe Başıbüyük Stadı’nda ağırlayan Eagles, 34 – 20’lik skorla galip ayrılarak haftanın sürprizine imza atmış oldu. Yeditepe Eagles adına maçın yıldızı yaptığı iki touchdown ile yeni transfer Marcus Hartford oldu.

Yeditepe Eagles savunması maç boyunca Sultans’ı oldukça zorlarken Sultans’ın tecrübeli running back’i Sertan Kutval’ın iki touchdown koşusu galibiyet için yeterli olmadı.

İstanbul’da oynanan bir diğer maçta ise yine lige bu sezon yükselen bir takımın galibiyeti vardı. Koç Rams, Maslak İTÜ Stadı’nda ligin köklü ekiplerinden İTÜ Hornets karşısında 44 – 34’lük skorla sahadan galip ayrıldı.

Koç Rams’in yeni transferi Emmanuel Moody maça damgasını vuran isim oldu. NCAA kariyerinde USC Trojans ve Florida Gators forması giyen daha sonra ise NFL’de Buffalo Bills’in pratice squad’ında yer alan başarılı oyuncu maçı bir receiving touchdown ve iki touchdown koşusuyla tamamladı.

Moody, ikincinin ikinci touchdown koşusu ise 80 yardlık bir koşudan geldi. Rams’in bir diğer yeni transferi Burak Şenyuva ise bir rushing TD ve iki touchdown pasıyla başarılı bir oyun çıkardı. Koç’in diğer touchdown’ları ise tecrübeli oyuncular Saygun Ofluoğlu ve Levent Çemberci’den geldi.

Ankara’daki tek birinci hafta karşılaşması ise ODTÜ Falcons ile Hacettepe Red Deers arasında oynandı. İki takımında savunmalarının ön plana çıktığı müsabakanın normal süresi 12 – 12 sona erdi.

İki uzatmaya giden maçın sonucunda ODTÜ Falcons 18 – 12’lik skorla sahadan galip ayrılan taraf oldu. Böylece geçtiğimiz sezonun finalisti ODTÜ yeni head koçu Hayden Flowers ile ilk galibiyetini almış oldu.

TAFL, 30 Kasım –  1 Aralık tarihlerinde oynanacak olan üç maç ile devam edecek. İkinci haftada Yeditepe Eagles – Koç Rams, Boğaziçi Sultans – Hacettepe Red Deers ve Gazi Warriors – İTÜ Hornets maçları oynanacak. Maçların yer ve saatleri federasyon tarafından açıklandığında, sitemizden duyurulacaktır.

Yazan: Kaan Özaydın