Tampa Bay Buccaneers sezonu soğukkanlı ve sakin çaylak quarteback’leri ve fırsatçı defansı sayesinde değiştiriyor.
Pazar günü Mike Glennonun neredeyse hatasız oyunu ve son dakikalarda Matthew Stafford’un dördüncü interception’ında Calvin Johnson’ın Buccaneers beş yard çizgisi içinde topu kaçırması, Tampa Bay’in skoru 24-21’de tutup Detroit Lions’a karşı galibiyet almasını sağladı. Bucs’ın çaylağı Johnathan Banks de maçın sonlarına doğru çok kritik bir pası yakaladı.
Tampa Bay (3-8) ilk sekiz maçını kaybettikten sonra üst üste üç maç kazandı. Bugüne kadar bunu gerçekleştirebilmiş olan tek takım 1978 yılı St. Louis Cardinals’i.
Bucs’ın Tight End çaylağı Tim Wright sekiz reception ile 75 yard kazanıp sezonun kişisel en yüksek rakamına ulaştığı performansı için sonra “Bu tarihi bir şey” dedi.
Tampa Bay, liderliğin altu kez el değiştirdiği ve skor farkının en fazla dört sayı olduğu maçta Kris Durham’ın dördüncü çeyrekteki fumble’ı da de dahil olmak üzere beş top kaybı ile avantajı ele geçirdi.
Bucs koçu Greg Schiano maçı, “Bugüne kadar gördüğüm maçların en cesurca oynanmışlarından biri” şeklinde değerlendirdi.
Lions (6-5) ise bu sezon ilk kez iki maç üst üste kaybetti. Böylece NFC Kuzey grubunda liderliği paylaştığı Chicago ile arayı açma fırsatını da tepmiş oldu.
Detroit koçu Jim Schwartz, “Ne kadar hayal kırıklığı olsa da bu sonuç bizi hiçbir şeyden elemedi. Sadece önümüzdeki beş maçın önem seviyesini arttırdı.”
Detroit haftaya Şükran Günü maçı kapsamında, gruplarında Lions ve Bears’ı yarım maç farkla takip eden Green Bay Packers’ı konuk edecek.
Yazan: Onur Özkol