Trent Richardson’ın Colts’a transferi ilk açıklandığında, bu hamle herkes tarafından “bomba transfer” olarak görülmüştü. Ancak oyuncunun Colts’a katılmasından bu yana gösterdiği performans çok da parlak değil. Colts forması altında çıktığı maçlarda ortalama koşu mesafesi 2.8 yard olan oyuncu ise bu durumu pek dert etmiyor ve açıkçası iyi oynadığını düşünüyor.

Richardson, Indianapolis Star gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Tüm bu olan bitenden hayal kırıklığı duymuyorum, çünkü iyi olduğumu düşünüyorum. Dikkatlice incelerseniz, hiçbir pozisyonu kaçırmadığımı ve verilen görevleri tamamen yerine getirdiğimi görebilirsiniz. İyi oynuyorum. Ancak oyuna girdiğim zaman doğal olarak diziliş ve eşleşmelerle ile ilgili konular olabiliyor.”

Bu konunun bir boyutu. Tabi ki oyunu iyi okumak, pozisyon kaçırmamak gibi konular çok önemli ve Richardson bu noktada haklı görünebilir. Ancak Colts’un bu transfer karşılığı bir ilk tur draft hakkından vazgeçmiş olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Richardson halen gereken patlamayı yapamazken öte yandan takımın draft ilk turunda seçilen bir diğer oyuncusu  Donald Brown’ın ise aynı pozisyonda oldukça etkili oynadığını söyleyebiliriz. Bu tabi ki Richardson’ın geleceği açısından risk demek.

Oyuncu bu konuda görüşleri sorulduğunda ise “Şayet Donald veya Andrew (Luck) sahada iyi bir gün geçiriyorlarsa bu benim içinde – insanlar beni eleştirse bile – iyi bir gün demektir. Onların iyi oynaması takımın geneli ve benim için tabi ki çok iyi bir şey” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Son olarak görevini verilen şekilde yaptığı konusunu üstüne basarak yineleyen Richardson belki bu düşüncesinde haklı olabilir ancak buna karar verecek olan Colts takımının teknik heyeti. Fakat bir gerçek var ki bundan sonra gözlerin Richardson üzerinde olacağı ve sezonun oyuncu için zor geçeceği. Her ne kadar oyuncunun kendine olan güveni üst seviyede olsa da şu ana olan performansı ve istatistikleri aynı şeyi söylemiyor. Görünen o ki oyuncunun kendisini kanıtlaması için sezonun geri kalanında oldukça çok mücadele etmesi gerekecek.

Yazan: Serhat Diker