Pazar günü Miami Dolphins ile karşılaşacak olan Buffalo Bills, olası bir galibiyeti ile her ne kadar şimdiden playoff resminin dışında kalsa da, AFC’de şuanda son wildcard bileti için Baltimore Ravens ile yarışan Miami Dolphins’i playoff dışına itebilir.

Şuanda playoff yarışında yedinci sırada olan Dolphins’i yenmesi için EJ Manuel’in sakatlığı sebebiyle yedek oyun kurucu Thad Lewis’e büyük iş düşecek.
2013 NFL Draftı’nın ilk turundan seçilen tek QB olan EJ Manuel, dizindeki problemler yüzünden bir maç daha kaçırırken Thad Lewis bu sayede bu sezonki dördüncü maçına ilk 11’de başlayacak.
Ekim ayında Bills’in antrenman takımından as takıma katılan Lewis’in, ilk 11’de çıktığı üç maçta, bir galibiyeti ve iki mağlubiyeti bulunuyor. İşin ilginç yanı ise Thad Lewis’in tek galibiyetinin yedinci haftada oynanan Miami Dolphins maçında gelmiş olması.
CBSSports.com’un sekiz NFL uzmanın beşi bu maçta Miami Dolphins galibiyeti beklese de Bills’in Thad Lewis ile bir sürprize imza atması da çoğu kişiyi şaşırtmayacak.
Lewis’in bu sezon oynadığı üç karşılaşmada 635 yard pası, üç touchdown pası, iki interception ve bir touchdown koşusu bulunuyor.

Yazan: Kaan Özaydın