Miami Dolphins’in, playoff’lara giden yoluna Kyle Williams ve Buffalo Bills büyük bir set çekti. Pazar günü 19-0’lık Bills galibiyeti ile sonuçlanan maçta 31 yaşındaki savunma oyuncusu Kyle Williams maçta iki sack yaparak Buffalo’nun bu sezonki bir maçta yedi sack rekoruna ulaşmasını sağladı.

Tecrübeli running back Fred Jackson, takımına 111 yard kazandırırken, 9 yardlık bir koşu ile skor tabelasına bir touchdown yazdırdı. Dolphins ise bu sezonki en kötü performansına imza atarak ancak 103 yard kaydedebildi, altı defa ilk hakkı kazandı.
Dolphins bu yenilgi ile birlikte üç maçlık galibiyet serisini sonlardı ve playoff’lara girememe riski ile burun buruna geldi. Eğer bu sezon da playoff’larda kendilerine yer bulamazlarsa, arka arkaya beş sezon boyunca playoff’larda yer alamamış olacaklar. Bunun hem takım hem de oyuncular için büyük bir baskı oluşturduğu da aşikar.
Willams, dördüncü çeyreğin başlarında rakip takımın as oyuncu kurucusu Ryan Tannehill’i ikinci kez alaşağı ettiğinde, Ryan dizinden ufak bir sakatlık geçirdi ve bu yüzden bir kaç oyun boyunca kenarda beklemek zorunda kaldı.
Oyuna giren Matt Moore bir an Dolphins’î tekrar ateşleyerek, Brian Hartline’a 50 yardlık bir pas göndermeyi başardı fakat bir sonraki şansında topu rakip takımdan Jim Leonhard’a kaptırarak kıvılcımları yeniden söndürdü.
Bills ise bu durumun ardınndan bir anda şaha kalktı. Oyunu rakip takımın 48.yardından başlatan yedek QB Thad Lewis, takımını 44 yard taşıdı ve Dan Carpenter’ın attığı 22 yardlık field golü ile maçın bitimine yedi dakika kala durumu 16-0’a getirdiler. Carpenter bütün field goal denemelerinde topun başındaydı, maçın ilk dakikalarında denedikleri 45 yardlık golde bile. Tecrübeli kicker’ın eski takımına karşı önemli bir darbe vurması da maçın ilginç enstantanelerinden biri oldu.

 Yazan: Aykut Hacıoğlu