Cam Newton, maçın bitmesine 23 saniye kala Domenik Hixon’a 14 yardlık bir TD pası atarak takımını New Orleans Saints karşısında 17-13’lük bir zafere taşıdı ve Carolina Panthers sezonun bitimine bir hafta kala playoff biletini kaptı. Panthers, 2008’den beri playofflara hasret kalmıştı.

11-4 derecesi ile oynayan Carolina Panthers, haftaya Atlanta karşısında alacağı bir zaferle NFC Güney Konferansı’nı birinci bitererek playoff’ların ilk haftasını bay geçme hakkını da kazanabilir.
Panthers savunması grup birinciliği için çekiştiği Saints’in yıldız QB’si Drew Brees’i iki defa interception ile keserken ve altu defa da sack yaptı. Panthers, bu haftaki oyunuyla iki hafta önce Saints karşısında aldığı 31-13’lük yenilginin intikamını almış oldu.
Yine de Panthers’ın zaferi Newton’ın son dakika oyununa kalırken, oyunun ilk 59 dakikasında 116 yardlık pas atan Newton, son 32 saniyede ise 65 yardlık pas oyunu ile takımını zafere taşıdı.
Head koç Ron Rivera, “Cam, bugün çok dirençliydi. Tüm oun boyunca çabaladı ve en çok ihtiyacımız olduğu anda ise kendini gösterdi.” şeklinde konuştu.
10-5 derecesi ile playoff’ları umutlayan Saints, Pazar günü eğer Arizona, Seattle’a kaybederse playoff’lara gidebilir. New Orleans’ın playoff yolundaki sıkıntıları bu sezon adeta bitmek bilmiyor. Saints, kendi evi Superdome’da oynamadığı son altı maçın beşini kaybetti.

 Yazan: Nazlı Hilal Kaya