Değerli Amerikan futbolu severler, size oldukça üzücü bir haberim var. Hiç sevmediğiniz, adını duyduğunuz zaman tiksindiğiniz, NFL’in size göre en antipatik takımı olan ve her hafta “Bakalım bu hafta nasıl ezilecekler de ne dalgalar geçeceğiz?” diye düşündüğünüz Jacksonville Jaguars, 2010 sezonundan bu yana ilk kez, üst üste üç hafta oynadığı karşılaşmaları kazanmasını bildi ve head koçundan tutun da malzemecisine kadar  hiç kimsenin inanamayacağı bir biçimde kendini bir anda AFC playoff yarışının içinde buldu.

Bu sezon ne hezimetler gördük ve bunların üzerine de neler neler yazdım, bütün sezon Jags takımını adeta topa tuttum, hem eleştirdim hem de artık tuttuğum takımdan hayır gelmeyeceğini düşünmemin büyük etkisiyle, Jags’i eleştirirken oldukça eğlendim. Bu zamana kadar, her ne kadar takımımı yürekten desteklesem de oynadığımız maçları sürekli kaybettiğimizden, Jags benim için sürekli dalga geçilecek takım oldu. Ancak şuan her şey farklı, playoff yarışına dahil olan bir takımın taraftarı olmaktan dolayı kendimle gurur duyuyorum (KENDİ BİLE İNANMADI). Lütfen bu kadarcık mutluluğu Jags taraftarlarına mazur görün çünkü yıllar sonra ilk kez, henüz playoff hayali büyük mucizelerin gerçekleşmesine bağlı olsa da, AFC Playoff yarışında yer alabilmek bile beni oldukça mutlu etti. Tabi üst üste galibiyetler alınca iş biraz ciddiye bindi. Artık benden daha ciddi, daha teknik bir yazı bekliyor olabilirsiniz. Ancak şunu hatırlatayım eğer mesele Jags ise halen geyik yapılacak bir taraf mutlaka vardır. Yani eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir hesabı…

Jaguars mı? Ne Jaguars’ı? Jaguars ne arar la Playoff’ta?

Dediğim gibi playoff şuan için hala bir hayal. Ancak matematiksel olarak bir şansımız var. Gelin Jags’in playoff’lara kalabilmesi için üst üste hangi mucizelerin gerçekleşmesi gerektiğine bakalım.

15. Hafta
Olmazsa olmazlar: Bir kere Jags, Bills’i mağlup edecek; Patriots, Dolphins’i; Lions, Ravens’ı; Panthers da Jets’i yenecek.
İşimizi kolaylaştırır: Broncos, Chargers’ı; Bengals, Steelers’ı; Chiefs, Raiders’ı; Cardinals da Titans’ı mağlup edecek.
İşler böyle giderse playoff yarışından elenecek takımlar: Bills, Browns, Raiders, Steelers ve Titans
AFC’nin on playoff bileti için yarışta kalan takımlar: Jags, Dolphins, Ravens, Jets ve Chargers

16. Hafta

Olmazsa olmazlar: Jags, Titans’ı yenecek; Bills, Dolphins’i (ki en sıkıntılı maç buymuş gibi gözüküyor), Patriots, Ravens’ı, Browns da Jets’i alt edecek.
İşimizi kolaylaştırır: Raiders, Chargers’ı yenecek.
İşler böyle giderse playoff yarışından elenecek takımlar: Jets ve Chargers
AFC’nin son playoff bileti için yarışta kalan takımlar: Jags, Dolphins ve Raiders

Ve son hafta…
Olmazsa olmazlar: Jags, Colts’u deplasmanda alt edecek (Bu da zor be); Jets, Dolphins’i yenecek ve Benagals da Ravens’ı mağlup edecek.
Ve bayanlar baylar AFC’de playoff’lara kalan son takım: JACKSONVILLE JAGUARS.
(Kaynak: Fansided.com)
Üff be, gerçekten mucize üstüne mucize gerekiyormuş. Ama olsun, çıkmadık candan ümit kesilmez.

Gabbert kadar touchdown pası attılar…

Gerek okulum gerekse de katıldığım bazı yarışmalar dolayısıyla yazı yazamadığım iki hafta boyunca Jags, önce Cleveland Browns’u 32-28 ve sonra da Houston Texans’ı 27-20 ile mağlup etmeyi başardı. Bu iki karşılaşmada da Jags adına, oyun kurucudan farklı olarak bir başka oyuncu touchdown pası atmayı başardı. Browns karşısında yıldız running back Maurice Jones-Drew, ilk yarının bitimine bir dakika kala Jags üç ve bir hücumu gerçekleştirirken, first down’u alamayacağını anladı ve veteran tight end Marecedes Lewis’e 11 yardlık bir touchdown pası attı. Jones-Drew’ün bu pası, tamamen taktiğin dışında gerçekleştirilmiş bir pozisyon sonucu geldi. Ancak Texans karşısında çaylak wide receiver Ace Sanders’ın attığı touchdown pası, önceden planlanmış bir oyundu. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Jaguars quarterback’i Chad Henne, topu Ace Sanders’la buluşturduktan sonra Texans’ın savunma oyuncularından bir kısmı Sanders’ı yere indirmek için harekete geçerken bir kısmı da pozisyonu sadece izlemekle yetindi. Genç wide receiver ise herkesi şaşırtarak sahanın diğer ucundaki running back Jordan Todman’a tam 30 yardlık bir pas attı ve böylece Todman, ilk receiving touchdown’unu yapmış oldu. Bu iki touchdown pası ile birlikte, Sanders ve Jones-Drew bu sezon, Jags’in bir diğer quarterback’i Blaine Gabbert ile aynı sayıda touchdown pası atmış oldular. Ha tabi bu iki oyuncudan farklı olarak Gabbert’ın atmış olduğu 7 interception da var. :)

Son Eklemeler…

Geçtiğimiz yazılarda, okuduğunuz üzere, hep önümüzdeki yılki draft’ı düşünerek galibiyet sayımızı artırmamamız gerektiğini belirtmiştim. Ancak gerek Henne’nin istikrarlı performanslar sergilemesi gerekse de Teddy Bridgewater ile ilgili okuduklarım sonrasında aslında Jags’e abarttığım derecede bir katkı sağlayamayacağını anlamış olmamdan dolayı artık tek istediğim Jags’in oynayacağı son üç karşılaşmayı da kazanıp herkesi daha da şaşırtması.

Pazar günü rakip Buffalo Bills, playoff yolunda kesinlikle kazanmamız gereken bir karşılaşma. Umarım, Bills’i yenip bu sezon evimizdeki ikinci galibiyeti alabiliriz. Sağlıcakla kalın…