NFL’de 15.haftada bu sezonun flaş ekibi Kansas City Chiefs ile Oakland Raiders’ı karşı karşıya getiren karşılaşmada Chiefs’in 56-31 gibi bol skorlu bir sonuçla galip gelip playoff’lara kalmayı garantiledi. Kansas City Chiefs’in yıldız running back’i Jamaal Charles, yaptığı bei touchdown ile maça damgasını vururken aynı zamanda Chiefs tarihinde de bir maçta en çok touchdown yapan oyuncu olmayı başardı.

 Karşılaşmanın bir başka etkili ismi ise attığı beş touchdown pası ile yıldızlaşan Chiefs quarterback’i Alex Smith oldu. Smith ve Charles’ın böylesine dev performanslar sergilediği Raiders karşılaşması ile Chiefs, önümüzdeki yılın ilk haftası başlayacak olan playoff’ları da garantilemiş oldu.
Geçtiğimiz sezon oynadığı 16 karşılaşmada yalnızca iki galibiyet alabilen Chiefs, şuan division rakibi Denver Broncos ile birlikte AFC Konferansı’nın lideri konumunda. Ancak Chiefs,  AFC West Divison’ını Denver Broncos’un önünde bitirip wild card oynamadan playoff yapabilmek için Broncos’un mağlubiyetini bekleyecek çünkü Chiefs, bu sezon Broncos karşısında oynadığı iki karşılaşmadan da eli boş ayrılmıştı.
Chiefs karşısında 56 sayıya izin vererek, bu alanda takım rekorunu kıran Raiders’da ise quarterback Matt McGloin attığı dört interception ile takımının üst üste aldığı dört mağlubiyetin en büyük sorumlularından biri oldu.
Yazan: And Kaan Yılmaz