LeSean McCoy bir kere başını yere eğip sağa sola sapmadan dümdüz koşmaya başladı mı kimsesinin onu durduramayacağını tekrar gösterdi. Yıldız oyuncu, yoğun bir kar fırtınası altında oynanan maçta, toplamda 217 yard koşarak, 57 ve 40 yardlık da iki TD yaptı ve Philadelphia Eagles’ın, Detroit Lions karşısında 34-20’lik bir skorla galibiyete ulaşmasını sağladı.

Lincoln Financial sahasını kaplayan kar fırtınasına rağmen, LeSean McCoy, Lions karşısında Eagles takım tarihinin bir maçta koşulan yard rekorunu 217 yard ile kırdı. McCoy, maçtan sonra “Açıkçası zor bir maç oldu ama rakip takım bana çok alan verdi, rahatça defans arasında koşabildim.” şeklinde konuştu.
 Maçta, Lions’da Jeremy Ross, punt return ile 58 yardlık bir TD taptı. McCoy ise kendisine 57 yardlık koşu TD’ı ile cevap verdi.
Maç sonrası Eagles’ın ligdeki derecesi 8-5’e yükselirken, Lions 7-6 durumuna geldi.
Kar, maçın başlamasından iki saat önce yağmaya başladı ve maç başladıktan sonra yoğunlaştı. Çalışanlar, yard çizgilerinin belli olması için kürekler ve elleri ile sürekli karı temizlediler. Kar o kadar yoğundu ki hiçbir takım alan golü denemesine gitmedi ve maçta yapılan sekiz TD’ın yedisinde 2-puanlık conversion girişiminde bulunuldu.
Eagles koçu Chip Kelly,”Zemin çok kötüydü.” gibi net bir açıklamayla maçı özetledi.
Eagles, ard arda beşinci maçını kazanıp NFC Doğu Konferası’nda liderliğe yükseldi fakat Dallas, Pazartesi gecesi Chicago karşısında zafer kazanırsa bu tablo değişebilir.
Eagles Tarihinde Tek Maçta Koşu Rekorları

OYUNCU YARDS RAKİP YIL
LeSean McCoy 217 Lions 2013
Steve Van Buren 205 Steelers 1949
Duce Staley 201 Cowboys 2000
Wilbert Montgomery 197 Browns 1979
— ESPN Stats & Information

Yazan: Nazlı Hilal Kaya