Miami Dolphins, Pazar günü dirençsiz New York Jets karşısında Ryan Tannehill’in 331 yard pas atıp iki touchdown yaptırması ile öne çıktığı maçtan 23-3 galip ayrıldı. Bu sonuç Dlphins’in playoff ümitlerini sürdürmesini sağladı.

İki takımında mutlak kazanması gereken AFC Batı mücadelesinde, çok daha istekli görünen Dolphins (6-6), Jets’ in (5-7) mağlubiyet serisini üç maça çıkardı.

Miami adına Brian Hartline ve Mike Wallece’ın touchdown yaptığı maçta Tannehil 43 pas girşiminin 28’inde başarılı oldu ve sadece bir interception attı. Öte yandanNew York adına sönük ilk yarıda quarterback sıkıntısı yaşandı; çaylak Geno Smith yerini ikinci yarıda Matt Simms’e bıraktı.

Smith bir interception’a da neden olduğu 18 pas denemesinden 9’unda başarılı oldu ve 8.3 QB reytingi ile kenara çekildi. Yerini alan Simms de maçı 18 pasın 9’unda başarılı olarak 79 yard ve bir interception ile tamamladı. Böylece New York’un playoff umutları da büyük hasar almış oldu.

Geno Smith özellikle son maçlarda Jets taraftarlarına Mark Sanchez ile arasında bir fark olmadığını gösterir cinsten performanslar sergiledi.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz