Merhaba sevgili okurlar, yine insana saç baş yolduran bir haftayı geride bıraktık. Atlanta  Falcons, Buffalo Bills karşısında uzatma sonucu 34-31’lik galibiyetini aldı. Bu beşinci hafta sonrasında ilk galibiyet. Taraftar olarak sevinemiyoruz artık. Draft’a oynayan bir takım olduk kazandıkça sıramız düşecek. Bizler için ironik bir haftaydı bu sebeple.

Falcons yönetimi kötü D-Line’ı bu seneki draft’ta en iyi D-Line oyuncusu olarak düşünülen Jadeveon Clowney’i alarak güçlendirmeyi planlıyor fakat bu ismi gözüne kestiren tek takım değil. Clowney gerçekten çok etkili bir oyuncu özellikle koşu defansıyla öne çıkan oyuncu Falcons için çok yararlı olacağı kesin, kendisi NCAA’de geçen sezon en çok eksi yard aldıran ve sack atan oyuncuydu.

Öte yandan Falcons’ın ihtiyacı olan bir diğer mevkide OL. Bu mevkide ise gözü Hake Matthews’ta. Matthews, oyun kuruculara güven veren bir line oyuncusu. Falcons’ın Matt Ryan’ı korumaya göstermediği ilgi açığını kapatacaktır.

Gelelim bu haftaki maça. Bills koşucuları Fred Jackson ve C.J. Spiller durdurulamadı yine her hafta olduğu gibi. Koşu defansı adeta yok Falcons’ta. Bu da takımı her açıdan aşağı çekiyor. Defans olarak çok büyük sorunlar var. Fakat yinede günü kurtaran defasntı. Uzatmalarda Bills sayıya giderken tamamlanan pası fumble’a zorladı William Moore. Bütün yıl boyunca beklenen buydu ondan. Ne kadar pasif bir sezon geçirse de maçı kurtarmayı başardı.

Ofansta ilk çeyrekte Matt Ryan çok fazla hit aldı. O-Line bu halde olunca ne koşabildiler ne pas atabildiler. Daha sonralarda kendine gelen ofans büyük koşularla rakip defansa cezayı kesti. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Steven Jackson sonunda ilk defa bir maçta iki TD koşusuna sahip oldu. Adından bahsettiren bir dieğr oyuncu ise Antone Smith. Sezon boyunca sadece beş kez topa eli değdi ve bunlardan ikisi TD oldu. Yazılarımda kendisinden bahsetmeye çalışıyorum elimden geldiğince, kesinlikle dikkat edilmesi gereken ve geleceği olan bir oyuncu.

Tecrübeli WR Roddy White ise ne kadar geç olsa da kendine gelmeyi başladı. Uzun ve zor toplar tuttu oyun kurucusu Ryan’ı rahatlattı. Tabi tam olarak düzelmediği belliydi. Rotalarında ki dönüşlerde çok yavaş kaldı fakat kısa zamanda eski haline döneceğine inanıyorum.

Peki Falcons Pazar günü Green Bay’e karşı ne yapar?

Falcons’ta şu an defans olarak büyük sıkıntılar var. Packers running back’i Eddie Lacy de maçta oynaması muhtemel olan Aaron Rodgers’ta bunu değerlendirmeye çalışacak. Falcons’ta ise genç oyuncular her hafta biraz daha öne çıkmakta özelikle Desmond Trufant her geçen gün daha iyi oluyor. Oyun kurucuları iyi okuyor ve receiver’ları asla bırakmıyor. Bu tabii ki oynarsa Rodgers’ı zorlayacaktır fakat tek başına bir şey yapmasını beklemek saçma olur.

Amerikan futbolunda hiçbir şey belli olmuyor fakat bu haftanın ağır basan ismi çok farkla olmasa da Green Bay Packers.